Alpine néven érkeznek majd az erős Renault modellek

Mini Ferrarinak nevezte az Alpine márkát a Renault vezére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, komoly célokat szán a Renault vezetősége az Alpine számára. Nem véletlenül nevezik át az F1-es csapatot sem.

Luca de Meo január óta a Renault vezérigazgatója, korábban pedig a SEAT fejeként tevékenykedett. Így már talán nem is annyira meglepő, hogy erősíteni szeretné az Alpine márkát, hiszen a Cuprával ugyanez történt a SEAT-nál. Ugyanúgy, ahogy a spanyoloknál, tehát egyrészt az erősebb Renault modelleket Alpine emblémával felvértezve, és megtartva persze az egyedi típusokat is.Ahogy a Cupra esetében is, úgy az Alpine és a Renault kínálatában is kialakítunk közös pontokat. Természetesen sportos márkaként nem a Kangoo vagy az Espace átalakításával akarjuk ezt elérni” – nyilatkozta az Auto Expressnek a Renault vezér. Ám ennél többet nem árult el a projektről, így csak találgatni lehet, hogy mi lesz az első Alpine emblémás Renault. Talán a Clio aktuális generációjának legerősebb példánya, hiszen a márka egyelőre még adós az RS utódjával. De a Captur is jó választás lehet, ellenfelet állítva így a nemrég debütált Ford Puma ST-nek.
Hirdetés
Meo annyit csepegtetett még el, hogy három pilléren áll majd az Alpine márka. Az egyik persze az F1-es csapat, mellette a Renault Sport részlegre hárul még fontos feladat, illetve az Alpine múltjára is szeretnének támaszkodni, de nem csak nosztalgiafaktorként. Jövőbemutató márkát szeretnének faragni belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?