Amerika új királya: a Toyota!

Megelőzte a General Motorst a Toyota Észak-Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel 100 éve folyamatosan a General Motor adta el a legtöbb új autót az USA piacán. Egészen mostanáig, mert 2021-ben már a Toyota büszkélkedhetett ezzel.

Egészen pontosan 1931 óta folyamatosan a GM végzett az élen az újautó-eladásokban, ám a 2021. decemberi adatok szerint a Toyota Motor North America (TMNA) az előző naptári évben 2 332 262 gépkocsit értékesített, ami csupán 10,4 százalékkal több, mint a mélypontnak tekinthető 2020. évben, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy legyűrje a General Motorst, mivel az amerikai vállalat „csak” 2,2 millió gépjárművet adott el az Egyesült Államokban. Emellett a TMNA 22 éve vezeti a villamosított személygépkocsik piacát is. 2021-ben 73,2 százalékos növekedéssel minden eddiginél több, 583 697 gépkocsit (többnyire full hibrid modelleket) adtak el, ami az észak-amerikai leányvállalat éves forgalmának egynegyedét tette ki.
Hirdetés
A haszonjárművek terén továbbra is a General Motors vezet, de a kompakt pickupok piacát 17. éve uralja a Toyota Tacoma. Továbbá a Toyota Camry 20, a Toyota Highlander 6, a Toyota RAV4 öt éve számít méretosztálya legnépszerűbb típusának, míg a 2021-ben megújult, immár hibridként kapható Toyota Sienna első ízben lépett az eladási listák élére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?