Amerika visszavág! Cadillac és Dodge nyert az USA-ban

Amerikai Év Autója 2013: Cadillac ATS és Dodge Ram 1500

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg tavaly koreai és brit márka nyerte az Észak-Amerikai Év Autója díjat, idén a Cadillac ATS vitte el a pálmát. Meg a Dodge Ram 1500.

Míg Európában szokás szerint a márciusi Genfi Autószalonon fog kiderülni, hogy a finalisták közül ki, mi jön ki győztesként, a tengerentúlon szokás szerint a Detroiti Autószalonon hozták nyilvánosságra, mely modellek nyertek Észak-Amerikai Év Autója díjat. Az viszont messze nem igaz, hogy szokás szerint amerikai márkák diadalmaskodtak volna.
Hirdetés
A két 2013-as nyertes a Cadillac ATS középkategóriás szedán és a Dodge Ram 1500 (odaát fölöttébb imádott) böszme pickup lett. Utóbbi a szabadidő-autókat, terepjárókat és egyterűeket is összefogó haszonjármű kategóriában. A 207 ponttal első, GM-féle ATS árnyékában a Honda Accord (154) és a hozzánk Mondeóként még egy darabig nem érkező Ford Fusion (124) fért fel a képzeletbeli dobogóra. A faceliftes, Chrysler-csoportos, 261 pontot érdemlő Ram a Mazda CX-5-öst (142) és a Ford C-Maxot (87) utasította maga mögé az USA és Kanada 49 újságírójának szavazatai alapján.

S hogy miért, mivel vágott vissza Amerika? Tavaly egy koreai és egy brit, a Hyundai Elantra és a Range Rover Evoque nyert. Összességében amerikai modellek 20-ból 11 alkalommal, haszonjármű kategóriában 13-szor győztek, az európai gyártók vonatkozó mutatója 4/3, a japánoké 3/4, a koreaiaké 2/0.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?