Amerikába terjeszkedik a PSA

Már hivatalos: Amerikában is megveti lábát újra a Peugeot-Citroën csoport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Többé nem pletyka, hogy a PSA-csoport újra visszatér az Egyesült Államokba. Már a konszern egyik helyi vezetőjét is megnevezték, de még nem tudni, melyik márkával indítanak.


A Peugeot 1960-ban már megjelent az Egyesült Államokban, így nem ismeretlen Amerikában. A franciák a 404, majd az 504-es modellel is megpróbálkoztak, és egészen 30 éven keresztül ki is tartottak. 1991-ben vonultak ki az Államokból, azóta nem forgalmaztak se Peugeot-t, se Citroënt. A márka most újra a visszatérést tervezgeti, de eddig csak pletyka terjengett róla, most viszont hivatalosan is bejelentették:

Újra megpróbálják bevenni az USA-t.

Hirdetés
A PSA tervei persze nem egyik napról a másikra szólnak, azt mondják, nagyjából 10 éven belül kell számítani a márka megjelenésére. A PSA-csoport Észak-amerikai vezetőjének a korábban a Nissannál is dolgozó Larry Dominicet jelölték ki. A franciák első körben autómegosztással szeretnék bevezetni a márkát, majd fokozatosan kiépíteni az értékesítői hálózatot, hogy melyik márkával jelennek meg először, egyelőre nem tudni. A PSA csoport az Opel után további márkák felvásárlását is tervezi, például a Protont, amivel már a délkelet-ázsiai piacon is megvethetnék a lábukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?