Amerikai autó tört ötcsillagosra az Euro NCAP

Négy autót tört össze az Euro NCAP, három SUV és egy kisautó vizsgázott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford Explorer friss töréstesztjén most tökéletesen látszik, hogy az alapvetően amerikai modellként élő Explorer új generációját már európai igények szerint fejlesztették.


Négy új modellt törtek össze az Euro NCAP laboratúriumában ismét. A Mazda frissen piacra került CX-30 crossovere az alapjait adó 3-ashoz hasonlóan vizsgázott. A CX-30 kimagasló felnőtt utasvédelemmel tört össze, 99%-os eredményével a legjobbak közé került. A Mercedes idén már a hatodik új modelljét küldte az Euro NCAP laboratóriumába vizsgázni, az új GLB pedig a hatodik ötcsillagos értékelést hozta a márkának 2019-ben.
Hirdetés

Az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjeinek eredményei
Euro NCAP eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBalesetelkerülő rendszerek
Ford Explorer PHEV5 csillag87%86%61%76%
Mazda CX-305 csillag99%86%80%77%
Mercedes-Benz GLB5 csillag92%88%78%74%
Opel Corsa4 csillag84%86%66%69%
Nagy meglepetés a Ford egyik új modelljének eredménye, ugyanis az alapvetően amerikai modellként létező Explorer legfrissebb generációja ötcsillagos eredménnyel zárt. Ráadásul egyből a konnektoros hibrid változatot vetették vizsgálat alá, ami tökéletesen megmutatta azt, hogy a Ford már nem csak Amerika elvárásai alapján fejlesztette a hatalmas SUV-t, minden szempontból megfelelt az európai elvárásoknak. Az Opel Corsa is falnak ment az Euro NCAP legfrissebb csomagjában és a kisautó szegmensben remek eredménnyel, négy csillaggal zárt. Elődje is ennyit ért el 2014-ben, így a jelentősen megváltozott igényeket és főként szabályozásokat tekintetbe véve dicséretes az eredmény. A Peugeot 208 korábban szintén ilyen eredménnyel zárt és a Corsa is csupán egyetlen százalékkal csúszott le az öt csillagról, méghozzá a biztonsági rendszerek vizsgálata során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?