Amerikai törésteszten már vizsgázott a Mustang Mach E

A villanyhajtású Mustang SUV mellett a villanyos Volvo XC40-et is összetörték

A fényszóróin hasalt csak el a Mustang Mach E. A karosszéria összezúzásakor viszont nagyon jó eredményt ért el, ahogy a villanymotoros Volvo XC40 is.

Sokat költött a Ford a Mach E kifejlesztésére és piaci bevezetésére, úgyhogy nagy a tétje a sikerének. Az már biztos, hogy a biztonság nem fog gátat szabni ennek, hiszen a szigorú amerikai törésteszten nagyon jól szerepelt a típus. Az IIHS vizsgálatain bebizonyosodott, hogy ugyanolyan biztonságos a villanyos Mustang SUV, mint bármelyik belsőégésű motoros autó, már amelyek hasonlóan jól szerepeltek a teszten.
Hirdetés
A Mach E ugyanis majdnem a legjobb minősítést kapta. Persze így is ott vannak a legjbbak között, csak épp a „Pick Plus” jelölést nem kapták meg, ami olyan, mintha a dolgozatod nem csillagos ötös, csak ötös lenne. Ez azt jelenti, hogy a hatféle törésbiztonsági teszten kitűnően szerepelt az az autó. A vezető és utasoldali ütközés, a félátfedéses, a kis átfedéses, az oldalsó ütközéseknél is szépen megvédte az utasokat, ugyanígy a tetőszilárdságból is jól vizsgázott. Csupán az alacsonyabb felszereltségű modellekbe szánt LED-fényszórók miatt nem kapta meg a plusz pontokat az autó.
Hirdetés
Ugyanezt a Volvo XC40 Recharge megkapta. A Volvo töréstesztjét is megnézheted az alábbi videóban.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?