AMG Sport változatok és GLE – a Mercedes e heti újdonságai

A Mercedes-Benz új AMG sportverziót vezet be és megszellőzteti a GLE-t is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes befedi az AMG sportcsomag és a kőkemény AMG változatok közötti űrt: jönnek az AMG Sport kivitelek.


Jövő januárban, alig két hónap múlva, a Detroiti Autószalonon lesz a Mercedes-Benz új szériájának számító AMG Sport hivatalos bemutatója. A németek addig is, már most közzétették a részleteket: a cél az AMG eladások megduplázása. Az eljárás nem új, ezt lépte meg a BMW is az M Performance változatokkal. A jelenleg kapható igazi AMG csúcsváltozatok túl drágák a széleskörű elterjedéshez, a név leolcsósítása meg nem tenne jót az exkluzivitásnak. A megoldás, hogy a már évek óta kapható AMG sportcsomagok mellett most bemutatják az AMG Sportot.
Hirdetés


Az AMG Sport modellek nem lesznek annyira kemények, mint az igazi AMG-k, de az AMG sportcsomaghoz képest több technikai átalakítást és teljesítménynövelést is lehetővé tesznek majd. Felhúzott motorok, összkerékhajtás, karosszériaátalakítások csomagban az AMG mestereitől. A remények szerint ezek a változatok kielégítik majd a Mercedes új vásárlóit is, akiknek a tradicionális sportváltozatok túl drágák lennének.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?