AMG tuningos Mitsubishit láttál már?

Limitált szériában készült az egyik legmenőbb Mitsubishi Galant, amit az AMG vett kezelésbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vérbeli sleeper a tuningolt Galant, a külső alig akarja elárulni, hogy a finom japán technikát német kezek tették fel az eggyel magasabb polcra.

Az AMG neve egybeforrt a Mercedesszel, ami nem véletlen, mindig is a német luxusmárka volt a tuningcég szíve csücske. A több évtizednyi függetlenség alatt azért néha egyéb gyártmányokat is tuningoltak, így születhetett meg az AMG logós Mitsubishi. A kilencvenes évek elején a középkategóriás Galantot vették kezelésbe, amiből mindössze 500 példány készült, ez volt a Mitsubishi második AMG tuningos autója.
Hirdetés
A karosszériához csak finoman nyúltak, a színre fújt felnik és a mélyebbre húzott lökhárítók már sugallnak valami módosítást, a leglátványosabb változás kétségkívül a spoiler, ami a C-oszloptól indul. Akinek így sem tűnik fel a turpisság, annak az AMG logók segíthetnek, amiből még a gyári mennyiségnél is több van a karosszérián. A motor alapvetően Mitsubishi, a kétliteres négyhengeres blokk (4G63) gyári állapotában 130 lóerős. Az AMG növelte a kompressziót, más profilú vezérműtengelyt készített, átalakította a szívó- és kipufogórendszert, illetve a motorvezérlőben is más program fut. A végeredmény 170 lóerő, a maximális fordulat pedig 8 ezerre nőtt.

A különleges Galantból csak félezer készült, és mind egy szálig a japán piacon talált gazdára.

A képeken szereplő, aukcióra bocsátott autó Hong Kong-ban lakik, az igazán megkímélt példány csupán 125 ezer kilométert futott. Új tulajdonost nem lesz nehéz találni, bár azt nem lehet tudni, hogy mennyi pénzzel érdemes az árverésre érkezni, ilyen modellből szinte soha nem bukkan fel eladó példány.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?