Amikor a 6 több, mint 7 – Kína Audi Q6-ot is kap

Magyar gyártású motorral kerül piacra az Audi Q6 Kínában

Nálunk a Q7 az Audi legnagyobb típusa, Kínában rátettek még egy lapáttal, piacra dobják a Q6-ot.

Amikor még csak a kémfotók keringtek a hatalmas Audi SUV-ról, akkor a legtöbben arra számítottak, hogy Q9 néven érkezik majd. Ezzel szemben Q6-ra nevezték, ám ezt nem szabad összetéveszteni a Q6 e-tronnal, ami majd szintén érkezik a palettára. A sima Q6 a kínai piacra készült, lényegében egy VW Atlas átmaszkírozva. Szokás szerint a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztérium honlapjáról származnak a hivatalos bemutató előtt megtekinthető képek.

Kiderültek a méretedatai is, amiből világos, hogy még a Q7-nél is nagyobb.

Bár nem a tengelytávolsága, hiszen az megegyezik a VW Atlaséval, tehát 2980 milliméteres. Ám 5099 milliméteres hossza tényleg nagyobb a Q7 értékénél, szélesebb is nála a 2014 milliméterével, illetve magasabb is, egészen pontosan 1784 milliméterrel nyújtózkodik felfelé. Orrában négyhengeres, kétliteres motorok dolgoznak. A 40 TFSI-ben 228 lóerővel, a 45 TFSI-ben 262 lóerővel. Természetesen automata sebességváltó és összkerékhajtás is jár a SUV-hoz, amelynek üres tömege 2,2 tonna, végsebessége pedig 207 km/h. Hivatalos bemutatására sem kell már sokat várni, hiszen az áprilisban esedékes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?