Amikor a kapanyél kilóg a herceg szájából

Ennél tahóbb Rolls-Royce ritkán jön szembe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha egy tuning műhely valami igazán megdöbbentőt akar építeni, különleges donorautóra van szüksége. A Rolls nem épp népszerű, így lehet hibátlan a képlet, tökéletes kivitelezéssel.


Nem mondható, hogy népszerű a Rolls-Royce Silver Shadow a tunerek körében, ám mégis akad, amikor ráveszik magukat, hogy belevágják a flexet a pompás karosszériába. Egy ilyen 1974-es Silver Shadow pedig már messze nem akkora összeg, hogy ne lehessen belevágni a projektbe, jó állapotút még Magyarországon is kínálnak 3 millióért. Különös, hogy ez a projekt nem brit, és nem is amerikai projekt eredménye, északon építették, Finnországban, most pedig Norvégiában hirdetik. Pontosan az, aminek látszik, egy Rolls-Royce dragster, 429 köbincses V8-as Chevy motorral, aminek a tetején egy akkora kompresszor trónol, amitől még Vin Diesel is elpirulna.
Hirdetés

Nem is ez a legszebb az egészben, hanem a kivitelezés. A külsőt meghagyták egészen gyárinak, minden króm elemet is újragyártottak, a fényezésnek pedig egy szép meggy bordó árnyalatot választottak. Ugyanezt megtaláljuk bent is, méghozzá a bukócsövőn, ami behálózza az egész autót, a sofőr ülését extra módon. Van viszont további három ülés, amik mindegyike kézzel varrott, jó minőségű bőrrel lett bevonva. A hab a tortán a két hátsó ülés között gondosan rögzített pezsgő és két kristálypohár, hisz egy Rolls-Royce-ból ez nem maradhat ki, talán ezeket is Ajkán gyártották, ha már az eredetiket igen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?