Amikor egy teve menti ki a Lada Nivát a bajból

Felejtsd el, hogy a Lada Niva a legjobb terepjáró. Egy teve sokkal jobb!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy volga partján fekvő várost megtréfált a tél, de semmi baj, hiszen egy teve vígan elvontatja a hóban ragadt járműveket. Bizony, egy teve, a hóban, a Volga partján.


Lóerő mi? Most már a teveerő a nyerő! Eleve szürrealisztikus, hogy egy Lada Nivát elakadva látsz. Legalábbis a városi legendák ugye a legyőzhetetlenségéről szólnak, ám az is köztudott, hogy a nagy hó bárkin és bármin ki tud fogni. A szürrealisztikus élmény másik része a teve a nyakig érő hóban. Tevés felvételeket általában a sivatagból látunk, pedig a baktrián, tehát a kétpúpú teve sokfelé megél. A dromedárral (egypúpú teve) szemben Közép-Ázsiában előfordul mínusz 40 Celsius foktól a perszelő 40 Celsius fokos hőmérsékletig mindenféle helyen. Így szerepelhet a lenti videóban is.
Hirdetés

A felvétel az oroszországi Szaratov város környékén készült, ahol egy óriási hóvihar után rengetegen elakadtak. A megszokott felvételeken ilyenkor azt látnánk, ahogy a Niva – avagy jelenleg már a 4X4 nevű típus – ment a hóban ragadt többi járművet, ám most épp a Lada terepjárója került bajba. Gond egy szál se, hiszen a „helyi tevés” jött, látott és győzött. A teve lazán kihúzta a körülbelül 1,3 tonnás terepjárót. Sőt, nem csak, hogy kihúzta még arrébb is szaladt vele kicsit. Nézd meg az akcióról készült videót!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?