Annyival kevesebb benzin fogy, hogy kutak zárnak be hazánkban is

Több mint negyedével csökkent hazánkban az üzemanyag-fogyasztás

Nem csak az üzemanyagok ára, az irántuk tapasztalható igény is hasonlóképpen, azaz drasztikusan csökkent hazánkban is.

Hirdetés
Február vége óta egy igen jelentős üzemanyagár-csökkenésnek lehetünk tanúi, pontosabban lehettünk, hiszen e héten már drágul a benzin. Ugyanakkor míg az olajár harmadára esett, hazánkban is közel 30 százalékkal apadt a 95-ös ára. Az árak persze nem maguktól csökkentek, hanem annak következében, hogy a keresletük is apadt. A hazai kereslethiány nagyjából az áreséssel volt azonos mértékű, szűrhetjük le a következtetést, hiszen mint azt Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára ma reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a gázolaj értékesítése 25 százalékkal, a benziné nagyobb mértékben, akár 30 százalékkal is visszaesett.
Hirdetés
Mint azt a főtitkár elmondta, az említett számok az átlagos visszaesést mutatják, ugyanakkor egyes töltőállomások sokkal jelentősebb kereslet-, illetve bevételhiányt is tapasztaltak. Volt olyan - autópálya mentén álló - benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autót töltöttek fel. Nem meglepő, hogy ebből kifolyólag egyes hálózatok (pl. MOL, Shell) optimalizálnak, akár időszakosan bezárnak töltőállomásokat, akár rövidebb nyitva tartást vezetnek be - Grád Ottó szavai szerint főként utóbbi a jellemző a veszteségek csökkentése érdekében. Egy biztos, ma már nem csupán az árakra érdemes figyelni tankoláskor, hanem arra is, hogy nyitva lévő kutat célozzunk meg. Igaz, ha komolyan vesszük a Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben lévő kijárási korlátozást, túl gyakran nem kell tankolnunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.05.06. at 17:34
    Permalink

    Nem csodálkozom.
    Március elején tankoltam, azóta mentem kemény 97Km-t … home office, gyerekeknek digitális oktatás, kijárási korlátozás stb.
    Max. a heti nagybevásárlás miatt indítottam be a kocsit 8 hét alatt, a kisbevásárlást’ meg intézem bringával mint eddig.

Vélemény, hozzászólás?