Annyival kevesebb benzin fogy, hogy kutak zárnak be hazánkban is

Több mint negyedével csökkent hazánkban az üzemanyag-fogyasztás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak az üzemanyagok ára, az irántuk tapasztalható igény is hasonlóképpen, azaz drasztikusan csökkent hazánkban is.

Hirdetés
Február vége óta egy igen jelentős üzemanyagár-csökkenésnek lehetünk tanúi, pontosabban lehettünk, hiszen e héten már drágul a benzin. Ugyanakkor míg az olajár harmadára esett, hazánkban is közel 30 százalékkal apadt a 95-ös ára. Az árak persze nem maguktól csökkentek, hanem annak következében, hogy a keresletük is apadt. A hazai kereslethiány nagyjából az áreséssel volt azonos mértékű, szűrhetjük le a következtetést, hiszen mint azt Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára ma reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a gázolaj értékesítése 25 százalékkal, a benziné nagyobb mértékben, akár 30 százalékkal is visszaesett.
Hirdetés
Mint azt a főtitkár elmondta, az említett számok az átlagos visszaesést mutatják, ugyanakkor egyes töltőállomások sokkal jelentősebb kereslet-, illetve bevételhiányt is tapasztaltak. Volt olyan - autópálya mentén álló - benzinkút, ahol egy nap alatt egyetlen autót töltöttek fel. Nem meglepő, hogy ebből kifolyólag egyes hálózatok (pl. MOL, Shell) optimalizálnak, akár időszakosan bezárnak töltőállomásokat, akár rövidebb nyitva tartást vezetnek be - Grád Ottó szavai szerint főként utóbbi a jellemző a veszteségek csökkentése érdekében. Egy biztos, ma már nem csupán az árakra érdemes figyelni tankoláskor, hanem arra is, hogy nyitva lévő kutat célozzunk meg. Igaz, ha komolyan vesszük a Budapesten és Pest megyében továbbra is érvényben lévő kijárási korlátozást, túl gyakran nem kell tankolnunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.05.06. at 17:34
    Permalink

    Nem csodálkozom.
    Március elején tankoltam, azóta mentem kemény 97Km-t … home office, gyerekeknek digitális oktatás, kijárási korlátozás stb.
    Max. a heti nagybevásárlás miatt indítottam be a kocsit 8 hét alatt, a kisbevásárlást’ meg intézem bringával mint eddig.

Vélemény, hozzászólás?