Apró téglákból áll a Chevrolet új pickupja

Elkészült a Chevy első életnagyságú Lego modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Másfél tonnát nyom a Chevrolet legújabb modellje, amit népszerű pickupjuk új generációjának mintájára építettek Lego kockákból.


Egyelőre kevés olyan helyzet adódott, hogy a Legót és a Chevroletet egy mondatban említhettük, legutoljára a Corvette modell piacra érkezésekor történt ilyen. Most viszont először beszélhetünk olyan tekintetben, ahol valódi méretekben építettek meg Legóból egy Chevrolet modellt. A különleges kiállítási darab nem más, mint az új pickup, a népszerű Silverado legfrissebb generációja. A hatalmas makett 182 centi magas, több mint 6 méter hosszú és közel 2,5 méter széles, a súlya pedig 3,3 tonna.
Hirdetés

A modellt 2000 munkaóra alatt pakolta össze egy 18 főből álló csapat, összesen 334 544 darabból áll, többnyire a klasszikus 2x8-as kis téglákból. A Lego, a Chevy és a Warner Bros. stúdió hasonló együttműködése korábban a Lego mozifilm megalkotásakor jött szóba, akkor is a Chevy segített összerakni az életnagyságú Batmobile-t, és most is hasonló az összefüggés. A Silverado ugyanis szerepet kap a Lego mozifilm folytatásában, melyben a tulajdonságai, technológiája és ereje tökéletesen passzol majd ahhoz, amire a főhősöknek szüksége van, ezt már a Chevrolet Truck marketing igazgatója, a magyar származású Sandor Piszar emelte ki a Lego modell leleplezésekor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?