Arany középút – Itt a sportosított Yaris!

Ha lemaradtál a GRMN-ről, itt a Yaris GR Sport, meg egy kis meglepetés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai 400 példányból szinte esélytelen hozzájutni egyhez a Yaris csúcsváltozatából, éppen ezért az ára is elég magas. Most itt egy köztes megoldás, és egy új szint, a GR Sport.


Kétségtelenül az egyik legjobb kis hot-hatchet faragták a Yarisból, a Gazoo Racing Masters of Nürburgring kivitele kompresszoros 1,8-as motorjával lehengerlő teljesítményt nyújt. De csupán 600 példány készült belőle, abból pedig csak 400 Európa számára, ebből 4 darab került Magyarországra. A limitált széria további hátránya a magas ár, éppen ezért készült el a GR Sport felszereltség, mely Japánban már ismert, Európában viszont a Yaris GR Sport lesz az első ilyen modell. Legnagyobb előnye, hogy ugyanazt a futómű-megoldást alkalmazzák, mint a GRMN-nél, vagyis keményebb Sachs lengéscsillapítókat kap, valamint 1,1 centis ültetést.
Ugyanazokra a 17 colos kovácsolt könnyűfém felnikre kerül, mint a GRMN, ezekre pedig ugyanazok a gumik, vagyis Bridgestone Potenza RE50-ek. Két új, sportosabb ülést is kap a GR Sport, ennyi talán elég lehet ahhoz, hogy az amúgy is elég jó vezethetőségű kisautóból még jobb hétköznapi játékszert faragjon. Egy hátránya van csupán, hogy csak hibrid hajtással lesz elérhető, a sportosan forgatható ezerötöshöz sajnos nem. A GR Sport külsőre is hasonlít a GRMN-re, de a dekormatricák felárasak, a tető viszont mindenképp fekete.
Hirdetés

A GR Sport mellett a Yaris 20. évfordulóját is ünnepli a Toyota, méghozzá egy tündöklő különkiadással. Ez a Yaris Y20, mely első körben 1998 példányban készül el, arany fényezéssel, sötétszürke metál tetővel és 10 küllős felnikkel. A Yaris megjelenési dátumának megfelelő példányszám után, valamikor 2019-ben folytatódik a gyártás, de már csak ezüst, fehér, vagy fekete fényezéssel. Az Y20 és a GR Sport Yaris együtt érkezik a Párizsi Autószalonra, mellettük a Toyota hozza az új Corollát és annak kombi változatát is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?