Aranyba borult a 100. verseny Audi

Különleges dizájnnal adták át a 100. Audi RS3 versenyautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem is gondolnánk, mennyi kulcsrakész versenyautót adnak el. Persze itt a világszintű számokból jön össze 100, de alig egy év alatt ez igencsak szép eredmény.


Tavaly mutatta meg az Audi a legkisebb szedánjából - Győrben - készülő RS modellt, az RS3 Sedant. Az utcai kivitellel szinte egy időben leplezték le a kulcsrakész pályaversenyautót is, ami technikában egészen hasonló, motorja például a szériában is használt 400 lóerős öthengeres győri turbós. Ezen kívül persze rengeteg a változtatás, a homologizációhoz szükséges például a bukókeret, meg persze ott a versenyfutómű a könnyű felnikkel, na meg persze a brutális szélesítések is.
Hirdetés


Csak tavaly 90 darab kelt el az Audi RS3 Sedan versenyautójából, most adták el belőle a századikat. Hogy stílusosak legyenek, a megrendelő különleges matricázással kapta készhez a hosszútávú versenyre felkészített RS3 LMS-t, az arany alapszín több helyen pirossal van kiegészítve, persze az Audi Sport logója is feltűnik. Tavaly szeptember óta 125 hosszútávú versenyen indultak az Audi RS3-asok, ebből 75 pódium és 24 győzelem született, a 12 és 24 órás versenyeket is beleszámítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?