Árával is támad a Jaguar

Beárazott Jaguar tanulmányautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába ígérkezik jónak egy új autó, ha nem sikerül hozzá jó árat "belőni", borulhatnak az értékesítési tervek. A Jaguar C-X16 szériaváltozatát úgy tűnik, nem fenyegeti ez a veszély.

A helyzet különösen örömteli, hiszen ha egy koncepcióval kapcsolatban árakat emlegetnek, akkor a legegyszerűbb logikával is biztosra vehető a sorozatgyártás.
A Jaguar jelenleg C-X16 néven jegyzi azt az XK-nál kisebb, hibrid hajtáslánccal szerelt kupét, amelyről bővebben már szóltunk. Az autó mind formailag, mind műszaki tartalmát illetően ígéretesnek tűnik, és a Frankfurti Autószalonon az egyik legtekintélyesebb brit magazin, az Autocar szerkesztőjének Adrian Hallmark, a Jaguar első embere már árakat is említett. A Porsche 911 és az Aston Martin Vantage V8 ellenfelének szánt modell jelen állás szerint 55-70 ezer fontos, azaz kb. 18-23 millió forintos alapáron kerülhetne a szalonokba, tehát a brit márkánál tényleg azon mesterkednek, hogy minden tekintetben megszorongassák a Porschét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?