Arcfelismerős ajtónyitás és ujjlenyomatos indítás? Megérkezett!

A Genesis GV60 olyan technológiákat hoz, amiről pár éve álmodni sem mertünk volna

A Genesisnél a technika is hangsúlyt kap az elektromos modellekben, erre enged következtetni ez az elég komoly csomag, amit a GV60, a gyártó első elektromos crossovere kap majd. Mutatjuk a részleteket!

A Genesis GV60 eddig is nagy szám volt, mindenki tudta, hogy a koreai prémiummárka első elektromos crossoverének mindenképp nagyot kell villantania. Persze, több mint valószínű, hogy sikerülni is fog neki, ez is biztos volt már akkor is, amikor kiderült, hogy a Kia EV6 és a Hyundai Ioniq 5 platformtársa lesz. És amikor már mindenki azt hitte, hogy sejti, mennyire király ez a kocsi, akkor bedobták, hogy arcfelismerésre fog nyílni, és ujjlenyomattal indul.
Hirdetés
De mindez még csak a kezdet, az autó a Face Connect nevű funkció által felismert archoz igazítja majd a beállításokat, mint például az üléspozíciót, a tükröket, az infotainment rendszert meg az állítható kormányt. Mindehhez még infrakamera is lesz, hogy éjjel is sikeres legyen a beazonosítás. Így kiküszöbölhető az a szörnyű, évtizedek óta tartó szenvedés, hogy egy autóhoz bármilyen formában kulcs kelljen. De mivel mindez még nem ad tökéletes biztonságot, az arc csak bejutni elég, a kocsi elindításához ujjlenyomatos azonosításra is szükséged lesz. Így igaz, ha nem lett volna elég menő már magában, hogy az arcodat felismeri, még ujjlenyomat-olvasót is kapnak a GV60-asok, így ha valaki mégis el akarná lopni az autót, míg te az igazak álmát alszod, akkor tényleg szinte lehetetlen dolga lesz. Emellett már szinte eltörpül, hogy a felhőből történő frissítések köre is bővülni fog: a GV60 már a hajtáslánc-, futómű- és utasbiztonsági beállításokért felelős szoftvereket is tudja majd szervizlátogatás nélkül frissíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?