Arcot cserélt az állami támogatással kapható hétüléses Peugeot

A 3008-hoz hasonló frissítéssel lett naprakész a Peugeot 5008 is

Ideje frissülnie a Peugeot legrégebbi új hullámos modelljeinek. A 3008 után most a nagycsaládos támogatással is elérhető 5008 mutatta meg friss arcát és gatyába rázott belterét.

Bármennyire is tűnik ma is frissnek és ropogósnak a 3008 és 5008 páros, ideje volt a frissítésnek. A kisebbik 3008 után most a nagytesó is megmutatta új arcát, nagyon hasonló módon frissült az 5008 is. Teljesen átalakult a lökhárító és az első fényszórók formája. Keret nélküli hűtőmaszkot kapott, ami látszólag az autó teljes orrát elfoglalja. Az aprólékos rácsozás két oldalán ledes fényszórókat láthatunk, melyek kanyarfényként is képesek üzemelni. A rácsban elrejtve a kategória egyik különlegességét, egy hőkamerát is találunk, az 508 után már a Peugeot SUV modelljeiben is elérhető lesz. Hátulról kevésbé észrevehető a változás, de újak például a lámpák és teljesen ledesek, beleértve az irányjelzőt és a tolatólámpát is. Fényezéseinek árnyalatai között is találunk újakat, ahogy az utastérben is. Elérhető lesz mostantól műanyag és fa helyett Alcantara betétes műszerfal, valamint az 508-ban bemutatkozott vörös Nappa bőrkárpitozás is. Multimédia terén megérkezett a legfrissebb, 10,25 colos érintőkijelző az i-Cockpit pult tetejére és a műszeregység is a legfrissebb 12,3 colos kijelző. Vezetéstámogatói között araszolófunkciós adaptív tempomat és új, a korábbinál hatékonyabb sávtartó is szerepel. Motorkínálata nem változik, 1,2-es háromhengeres turbós benzines mellett 1,5-ös és 2,0 literes dízelmotorok szerepelnek majd a friss 5008-ban is, a hibrid rendszer alkalmazásáról egyelőre nincs szó a hétüléses Peugeot-ban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?