Árcsökkenés várható szerdán a töltőállomásokon

Tovább apad a gázolaj ára szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az üzemanyagárak csökkenése folytatódik, már a gázolaj ára is közeledik a 300 forinthoz, a benziné most marad 285 forint - literenként.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult és jócskán visszazuhant forgalom megtette a hatását az üzemanyagtöltő állomásokon is. A kijárási korlátozások hatásaként a budapesti autóforgalom a harmadára csökkent, és még úgyis jócskán elmarad az átlagos napi forgalomtól, hogy az utóbbi hetekben néhány százalékot visszaemelkedett, erős hétvégi forgalom jellemzi most a hétköznapokat.
Hirdetés
A csökkenő forgalommal szinte egyidőben kezdett zuhanni az üzemanyagok ára is, a benziné hetekkel ezelőtt átlépte a 300 forintos lélektani határt, jelenleg 285 forintot kell fizetnünk literéért átlagosan. Ezen a héten szerdán újra árcsökkenés következik, de csak a gázolaj átlagára esik vissza 6 forinttal literenként, ezzel 323 forintra mérséklődik. Az alacsony üzemanyagárak csábítóan hathatnak, de ne felejtsük el, hogy legtöbben autónkat most kevesebbet használjuk, a sok állás pedig nem tesz jót az üzemanyagnak, így teletankolni az autót csak azért, mert mert olcsó a benzin, nem éri meg. Ebből a cikkünkből kiderül, mire figyeljünk autónknál a hosszú idejű állás alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?