Árcsökkentésre szólítja fel a kormány az üzemanyagkereskedőket

Megint szemet szúrt a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az üzemanyagok áremelkedése

Az NGM felszólította az üzemanyagkereskedőket, hogy a korábbi hónapok gyakorlatához hasonlóan mérsékeljék az áraikat a szomszédos országok átlagára alatti szintre. Ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon.

Magyarországon pénteken a 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 610 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 629 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 606 forint, a gázolaj átlagára pedig 611 forint. tehát a benzin 4 forinttal, a gázolaj 18 forinttal drágább itthon.
Hirdetés
A kormány álláspontja továbbra is változatlan: elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a hazai vásárlók többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai - hangsúlyozta az NGM. Ezért a korábbi kéréshez hasonlóan most is arra ösztönzi a kormány az üzemanyagkereskedőket, hogy mérsékeljék áraikat. Ellenkező esetben újra árstop jöhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2024.06.29. at 09:57
  Permalink

  Talán nem kellett volna a teljes energiaszektort egy “bizonyos” csapatban játszók számára sz.rért h.gyért átjátszani, és lenne verseny.
  Egy cég szabja meg így vagy úgy az árat.
  Tulajdonképp ~35 éve semmi nem változott, csak az átlag magyart szipolyozzák ki a saját országában.
  (ha még az)

Vélemény, hozzászólás?