Árnyékot vet a Skoda a Peugeot-ra

IRC: Beszóltak a Peugeot-nak az importőri csapatok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit és portugál importőri csapat mindenképpen marad az IRC-n, még akkor is, ha a Peugeot Sportnak ez nem feltétlenül tetszik.

„Szeretnénk folytatni a versenyzést, és ha lehet, akkor Krisszel (Meeke) és Paullal (Nagel)” – jelentette ki Ian Sedgwick, a brit importőri csapat vezetője. „Még nincs semmi lefixálva, de már megkezdtük a tárgyalásokat, és az ősszel meg is születhet a döntés.
A Bruno Magalhaest futtató Peugeot Portugal-csapat képviselője szintén hasonlóan vélekedett.
„Az idei programunk hatalmas siker volt, és az igazgatótanács a folytatást sürgeti.”
Magalhaes a legutóbbi Madeira Ralin baleset miatt esett ki, ennek ellenére csapata kiterjesztette a programot még egy futammal, a Sanremo Ralival.
A két importőr az után állt ki az IRC mellett, hogy pár nappal ezelőtt Olivier Quesnel, a Peugeot Sport vezetője kijelentette, hogy ha a Skoda jövőre is gyári csapattal indul a bajnokságban, a Peugeot kiszáll onnan.

Ez a fenyegetőzés már akkor is furcsa volt, a két importőr nyilatkozata után pedig hovatovább kínos is.
Olivier Quesnel amúgy jó srác, bár mindig az általa képviselt autógyár érdekeit tartja szem előtt, a sportot sem szokta teljesen alárendelni az üzletnek, csak néha meggondolatlan kijelentéseket tesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?