A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Arteon: az új kupé Volkswagen

A Volkswagen CC új generációjának neve Arteon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az új kupé fazonú szedán Volkswagen neve már nem egyszerűen CC lesz. Az Arteonra még egy keveset várnunk kell, formavilága viszont már ismerős lesz.


Érdekes új nevek jelennek meg mostanában a Volkswagen kínálatában. Legutóbb az Atlasz, illetve kínai testvére, a Teramont, előtte pedig a Kínában forgalmazott Phaeton utód Phideon került a kínálatba. Most az eddig CC-nek várt új generációs kupé szedán nevét árulták el: Arteon. Ezzel is szerették volna különválasztani a Passattól, ugyanakkor az Év Autójának is megválasztott modellhez hasonló méretekkel érkezik.
Hirdetés
Túl sokat egyelőre nem árultak el az Arteonról, csupán egyetlen rajzot mutattak, amin már ismerős formákat láthatunk. A tavaly bemutatott izgalmas Sport Coupe Concept tanulmányautó vonásaival érkezik az Arteon. Hosszú elnyújtott tetőívvel és széles, az első LED-es fényszórókba is belelógó vízszintes hűtőráccsal. Először a következő, jövő márciusi Genfi Autószalonon láthatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?