Árverésre kerül a legérdekesebb háború előtti Mercedes

Idén augusztusban újabb autóár-rekord születhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly nyáron, autóért soha nem látott összegért, 16,39 millió dollárért kelt el egy Ferrari, idén pedig egy Mercedesre várnak az előbbinél is komolyabb liciteket.

Tavaly nyáron autótörténelmi rekordot döntött a Gooding & Company, a Pebble Beach Concours d'Elegance szépségversenyen 16,39 millió dollárért, azaz akkori árfolyam szerint 3,1, maival számolva már 3,88 milliárd forintért csaptak le egy egyedi, komoly sportsikerekkel is rendelkező, 1957-es Ferrari 250 Testa Rossa Prototyp, Scaglietti karosszériás versenyautót. Most újabb rekordot várnak, ugyanis egy szintén egyedi, 1936-os, a második világháború elől is megmenekített, az aukciósház veteránautók terén járatlannak aligha nevezhető alapítója és elnöke szerint a legérdekesebb háború előtti Mercedesnek számító 540 K, azaz kompresszorral töltött luxus utazóautó kerül árversére.
Hirdetés
Egyelőre még tippek, illetve várakozások sincsenek arra vonatkozóan, hogy mennyiért kelhet majd el az egyedi megrendelésre készített, a második világháború borzalmai elől előbb Svájcba, majd az Egyesült Államokba menekített, eddigi 76 évéből negyvenet mozdulatlanul töltött Mercedes, ám az biztos, hogy a Ferrarinál bő 20 évvel idősebb autóért az azért adottnál is komolyabb összeg várható. Licitálás és eredményhirdetés augusztus 19-én!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?