Árvíz ellen is védi az autókat a csodazsák

Milliós károk úszhatunk meg, ha egyszerűen csak becsomagoljuk az autónkat

Egyszerű, de nagyszerű ötlet az amerikai fejlesztésű védőzsák, amibe elég csak beleparkolni és becipzározni, az autó máris védve van a víztől és a jégtől.

Özönvízszerű esőzések és villámárvizek egyre gyakrabban érkeznek, a természeti csapások az utcán parkoló autókat sem kímélik. A nyári németországi árvíz is hatalmas pusztítás végzett, több ezer autó ment tönkre. A járművek védelmére egy egészen egyszerű ötlettel rukkolt elő egy fiatal hölgy, aki szintén elvesztette autóját egy áradás következtében.
Hirdetés
A Flood Guard Car Bag névre hallgató védőeszköz lényegében egy vízálló anyagból készült autóméretű zsák, amelynek használata sem bonyolult, elég hozzá egyetlen ember. A zsák felső részét ki kell cipzárazni, és máris bele lehet parkolni. Ezek után már csak vissza kell zárni a zsákot, és ezzel a víz ellen védetté tettük az autónkat.
Hirdetés
A zsák cipzárja nem állja útját a víznek, de ez sem igazán probléma. A becsomagolt autó egy bizonyos vízmennyiség után lebegni kezd, a cipzár pedig a vízvonal felett található. A védőeszközön rögzítési pontokat is kialakítottak, így az autót stabil tárgyakhoz lehet rögzíteni. A zsákot nem csak autóhoz lehet használni, akár nagyobb értéktárgyak, bútorok is becsomagolhatóak, ha árvíz közelít, vagy például egy felújítás során csak a kertben tudjuk tárolni a berendezési tárgyakat. A találmánya ára nem annyira olcsó, átszámítva 120 ezer forint, de egy tönkrement autó ennél sokkal többe kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?