Árvíz ellen is védi az autókat a csodazsák

Milliós károk úszhatunk meg, ha egyszerűen csak becsomagoljuk az autónkat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerű, de nagyszerű ötlet az amerikai fejlesztésű védőzsák, amibe elég csak beleparkolni és becipzározni, az autó máris védve van a víztől és a jégtől.

Özönvízszerű esőzések és villámárvizek egyre gyakrabban érkeznek, a természeti csapások az utcán parkoló autókat sem kímélik. A nyári németországi árvíz is hatalmas pusztítás végzett, több ezer autó ment tönkre. A járművek védelmére egy egészen egyszerű ötlettel rukkolt elő egy fiatal hölgy, aki szintén elvesztette autóját egy áradás következtében.
Hirdetés
A Flood Guard Car Bag névre hallgató védőeszköz lényegében egy vízálló anyagból készült autóméretű zsák, amelynek használata sem bonyolult, elég hozzá egyetlen ember. A zsák felső részét ki kell cipzárazni, és máris bele lehet parkolni. Ezek után már csak vissza kell zárni a zsákot, és ezzel a víz ellen védetté tettük az autónkat.
Hirdetés
A zsák cipzárja nem állja útját a víznek, de ez sem igazán probléma. A becsomagolt autó egy bizonyos vízmennyiség után lebegni kezd, a cipzár pedig a vízvonal felett található. A védőeszközön rögzítési pontokat is kialakítottak, így az autót stabil tárgyakhoz lehet rögzíteni. A zsákot nem csak autóhoz lehet használni, akár nagyobb értéktárgyak, bútorok is becsomagolhatóak, ha árvíz közelít, vagy például egy felújítás során csak a kertben tudjuk tárolni a berendezési tárgyakat. A találmánya ára nem annyira olcsó, átszámítva 120 ezer forint, de egy tönkrement autó ennél sokkal többe kerül.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?