Átadták a tízezredik villany Kangoo-t

A Kangoo Z.E. Európa legnépszerűbb elektromos kisáruszállítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Renault a Frankfurti Autószalonon ünnepélyes keretek között adta át megrendelőjének a tízezredik elektromos kisáruszállítót, a Kangoo Z.E.-t.


Az Európa legnépszerűbb villanyos teherautójának számító Renault Kangoo Z.E. tízezredik példányát a Deutsche Bahn technikai igazgatója vette át. A tízezredik elektromos Kangoo-t a német vasút karbantartási részlege fogja használni. A villanyos kisáruszállító igen népszerű, Európai szinten a Kangoo-k eladásainak 10 százalékát teszi ki az értékesítése. A Kangoo Z.E. Franciaország legkelendőbb elektromos autója, már több mint hatezret adtak el a környezetkímélő típusból.
A kocsit 2011-ben mutatták be, 2012-ben elnyerte az Év nemzetközi hasznonjárműve díjat. A nulla károsanyag-kibocsátású dobozos a Kangoo-család többi tagjával együtt idén esett át egy ráncfelvarráson. Az új orr mellett a modell megkapta a Renault R-Link multimédiás tabletjét is.
Hirdetés

Az elektromos Kangoo-t kizárólag a franciaországi Maugeuge-ben gyártják. Európa 20 országában forgalmazzák. Hazánkban is tervezték a piaci bevezetését, de amíg nincs olyan kereskedő, aki az értékesítéshez szükséges infrastruktúra kiépítésének a költségeit magára vállalja, addig az importőr nem tud lépni az ügyben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?