Átfogó fogyasztáscsökkentő program az Opelnél

Takarékos motorok az összes Opelhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A következő modellév a takarékos ecoFLEX-rendszer kiterjesztését hozza az Opelnél.

A 2012-es modellévre átfogó fogyasztás- és károsanyag-kibocsátás csökkentő programot hirdetett az Opel. Jövő évtől csaknem kétszer annyi ecoFLEX modell lesz kapható, mint eddig, és a Start/Stop rendszer is rendelhető lesz az összes modellhez, a Corsától az Antaráig.
Opel Corsa
Folyamatosan fejlődik a kisautó, tavaly új futó- és kormányművet, az idei év elején pedig új arcot, új színeket, és kis fogyasztású ecoFLEX motorokat kapott a sorozat.
A 75 és 95 lóerővel kapható 1,3 CDTI ecoFLEX dízelek mellett már a benzines 1,2 ecoFLEX (85 LE) és az 1,4 ecoFLEX (87 és 100 LE) modellek is kaphatók Start/Stop elektronikával, erősebb akkuval és önindítóval, illetve alacsony gördülési ellenállású, 185/65 R15 gumiabroncsokkal. Ezek bevezetése az 1,2 literes modellnél 0,4 literrel, 5,1 l/100 km-re vitték le az átlagfogyasztást, míg az 1,4-es motoroknál 5,3 literrel számolhatunk, az említett benzines Corsák emissziója 119 g/km-re ment le.

Opel Meriva
A Meriva sorozatban a 95 lóerős 1,3 CDTI motor kapható ecoFLEX kivitelben, Start/Stoppal és kis gördülési ellenállású gumikkal, aminek köszönhetően a motor fogyasztása városi ciklusban 0,8 literrel lett kevesebb (4,8 l/100 km), 4,1 l/100 km kombinált adata pedig 0,4 literrel jobb elődjénél. A Meriva ecoFLEX 109 g/km-es CO2-kibocsátása kategóriájának egyik legjobb adata.
Opel Astra
A népszerű kompaktnál is a takarékosság illetve az emisszió leszorítása a fő kérdés, így már sokféle Start/Stoppal szerelt motorral kapható. A 2012-es újdonság a csökkentett belső súrlódású, közös nyomócsöves 1,7 CDTI ecoFLEX turbódízel motor, áttervezett vezérléssel. Kétféle kivitelben kapható, 110 LE/280 Nm, illetve 130 LE/300 Nm teljesítményszintekkel. Az 1,7 CDTI ecoFLEX felszerelésekkel ellátott változatainál a 3,7 l/100 km-es vegyes fogyasztás, illetve a kilométerenként 99 grammos szén-dioxid emisszió megegyezik a régóta kapható 1,3 CDTI ecoFLEX értékeivel, de a paletta csúcsa, azaz a 2,0 literes, 160 lóerős dízel is elérhető ecoFLEX-ként, Start/Stop elektronikával. A takarékossághoz hozzájárul a fékenergia visszanyerő berendezés, az optimalizált sebességváltó és hőgazdálkodás, a hűtőlevegő aktív elzáró rostélya, az ültetett futómű, és a LED-es nappali világítás.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?