Audi A9 néven jön az A8 kupéja

2014-re ígéri az Audi az A9 kupét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha a Mercedes-Benznek lehet kétajtós CL-osztálya az S-osztály alapján, akkor van létjogosultsága az A8 alapjaira épülő A9 kupénak is - vélik az Audinál. 2014-ben már az utcán lehet az újdonság.

Komoly lendületben van az Audi, az összkerékhajtású prémiumautók között például abszolút piacvezetőnek számít. A Car and Driver - megbízhatónak vélt, de hivatalosan meg nem erősített - értesülései szerint ennek gyümölcse lehet 2014-ben az A8 luxuslimuzin kétajtós változata, az A9. A magazinnál úgy tudják, a műszaki alapokat valóban az A8 adná, míg a gyártás közös üzemben folyna az R8 sportkocsival, amelynek helyszíne a németországi Neckarsulm.
Még bennfentesebbnek tűnő pletyka, hogy a nyitható tetős Mercedes-Benz S-osztály nem sokáig maradna konkurencia nélkül, mert 2015-re állítólag az A9 is levetné fémtetejét - képzelhetjük, milyen izgalomba jönnek mindezek hallatán Münchenben, a BMW főhadiszállásán, ahol jelenleg sem 7-es kupé, sem 7-es kabrió nincs tervbe véve. A motorokkal kapcsolatban nincs szükség nagy fantáziára, az A8 orrában felbukkanó erőforrások közül gyakorlatilag bármelyik bekerülhetne az A9-be is. Úgy hírlik, a teljesítményskála 211-től 520 lóerőig tartana, előbbi a jól ismert 2.0 TFSI benzines turbómotorhoz köthető adat, a combosabb pedig a Bentley Continental GT modellben is dolgozó 4,0 literes, dupla turbós V8-as értéke. Hogy még egyet csavarjunk a történeten, utóbbinál a típusjelzés már nem A9, hanem S9 lenne...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?