Autók és kávé? Ezt így kell helyesen értelmezni

A világ legmenőbb kávéfőzőjét építette meg egy fanatikus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dugattyús kávéfőző létezik, nem mai találmány, amiben viszont valódi dugattyú van, olyat most látunk először. Ez a srác kávéfőzőt épített egy motorblokkból!


Mit teszel, ha imádod az autókat/motorokat, nem mellesleg műszaki beállítottságú vagy és a barkácsolás is közel áll hozzád, és persze kávéval indítod a napot? Biztos vagyok benne, hogy nem azt, amit Rulof Maker, aki kávéfőzőt épített egy apró robogó motorjából. Ha igen, azonnal jelentkezz, ugyanis felvásároljuk! Viccet félretéve, itt egy szerkezet, amivel egyszerre élvezheted a gépek adta precizitás élményét és a kávékészítés tudományát. Nem mellesleg olcsón, egyszerűen és stílusosan.
Hirdetés

Rulof egy kiöregedett motorjának blokkjáról kezdett el gondolkozni, ugyanis az kellően pici ahhoz, hogy valami kis kütyüt készítsen belőle. Az apró blokkot és a dugattyút először is alaposan elmosta, hogy a benzin és olaj ne kerüljön bele a kávéba, ám van egy olyan érzésünk, hogy ennél azért alaposabb tisztogatás is kijárt volna. Csöppet átalakította, valamint egy régi eszpresszó gép csöpögtetőjét is, majd a kettőt precízen házasította. A dugattyú szinte eredeti szerepét tölti be, ugyanis a hengerbe érkező vizet azzal lehet átpréselni az őrölt kávén, hogy az alul egy csészébe csordogálhasson. A mozzanat nagyjából olyan, mint a dugattyús francia kávéfőzőknél, de ilyen tálalásban még nem igazán láttuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?