Autómegosztó szolgáltatást indít a Volkswagen

Berlinben indít autómegosztó szolgáltatást a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan a hazai GreenGo, úgy a Volkswagen is kizárólag villanyautókkal képzeli el autómegosztó szolgáltatását.


Egyre jobban terjednek az autómegosztó szolgáltatások, amely jól mutatja, hogy a fiatalabb generációk már nem tartják annyira fontosnak a saját tulajdonú autót. Szerencsére már Budapesten is megjelentek az autómegosztók, történetesen pont a Volkswagen modelljeit használva. A GreenGo flottája csupa villanyhajtású e-up! modellből áll, míg a MOL még benzines modelleket is kínál. A Volkswagen saját szolgáltatása viszont, a GreenGo megoldásához hasonlóan, kizárólag villanyautókat vonultat majd fel.
Hirdetés

A We Share néven bevezetni kívánt szolgáltatás 2019 második negyedévében indulhat el. Legelőször Berlin utcáin jelenik majd meg az 1500 e-Golfból álló flotta, amelyet kicsit később még 500 e-up! követ. Távolabbra tekintve a jövőben pedig az I. D. modellcsalád villanyautói is megjelennek majd a kínálatban, előreláthatólag 2020-ban. Ugyanebben az évben már szeretnék kibővíteni a szolgáltatások helyszíneit. A tervekben szerepelnek további német városok, illetve az európai valamint észak-amerikai terjeszkedés is. A projekt fókuszában az egymillió fő feletti lakossággal rendelkező városok állnak, így akár még Budapesten is számíthatunk egyszer a We Share megjelenésére.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?