Autós peep show Szegeden

Egy autó, egy színházi előadás, egy néző

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Külföldi minták alapján különleges színházi előadásokat rendeznek Szegeden. A színpad egy autó, a néző csak te lehetsz.


Előadásonként - és autóként - egyetlen egy nézővel intim színházi bemutatókra várja az érdeklődőket a szegedi REÖK és a Homo Ludens Project - premier június 18-án. A CAR-MEN című előadás-sorozatban négy rövid produkciót egy-egy negyedórás belvárosi autózás során lehet megnézni. Benkő Imola művészeti vezető elmondta, hogy a peep show-féle ötlet először egy amerikai rendezőben merült fel, a rendhagyó autósszínház a tengerentúlon óriási siker is lett, Magyarországon persze még nincs hagyománya - közölte az MTI.
Hirdetés


A CAR-MEN előadások négy témát dolgoznak fel: a Katarzis-oktatás során Arisztotelész Artúr tanár úr és segédje, Duchamp Marci egymást szóba, heccbe fojtva villogtatják dühvigyorukat. A CAR-MEN pszichóban, amelyet Tudat-fuvarnak neveztek el, a színészek arra keresik a választ, hogy mi rejlik a személyiség mélyén. A CAR-MEN akcióban, amely az Übü papa rabul ejt alcímmel fut, Übü papa mindenkit túszul ejt, aki sokat fogyaszt, így Segesvárnál a szabadság- és szerelemhabzsoló Petőfi is rabbá válik. A CAR-MEN koncerten pedig, amely a Partizándalok alcímet viseli, Mosonyi Alíz Magyar mesék sorozatának ihletésére született zenét hallgathatnak a nézők, persze szigorúan egymás után. A produkciók nem interaktívak, a nézőnek közben nem kell megnyilvánulnia. Az előadások június 18-19-én és 25-26-án lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?