Autósport közönségtalálkozó a Hungexpón

Programajánló: Terepzóna 2010

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel 5000 ezer négyzetméteren rendezik meg az Auto+Motor+Sport Expo elnevezésű kiállítást ill. a Terepzóna Offroad és Szabadidő-autó Kiállítást a Hungexpo területén.


Szabadidős, a sport és az off-road járgányok, a technikai sportok különböző szakágai és hozzájuk kapcsolódó termékek, szolgáltatások komplex bemutatója várja az érdeklődőket a hétvégén a Hungexpón. A rendezvény minden négyzetméterére jut legalább egy kerék!
Több mint száz versenyautót állítottak ki: gyorsasági, rally, tereprally, gokart kategóriákban induló konstrukciókat mutatnak be. A tematikában ugyanekkor helyet kaptak a motorok, a quadok, a speciális katonai terepjárók vagy az újautók is. Még egy több mint 37 millió forintot kóstáló Mercedes CL-t is kiállítottak, szóval tényleg elég tágan értelmezték a kiírást.

A betétprogramokat hosszasan sorolhatnánk, a különféle bemutatók, a kerékcsere verseny vagy a szimulátorbajnokság azonban szinte eltörpülnek a látogatók szép számát remélő szuperprogram mellett: ez pedig a vasárnapi finálé! Az idei ősz, és egyben az egész idény kiemelkedő autósport-eseménye ugyanis a rally bajnokság befutója, amelyre november 14-én a Hungexpo Budapesti vásárközpontban kerül sor.
A szuperfináléra a helyszínen külön versenypálya épült. Egy kb. 2-3 km-es szakaszon küzdenek majd a legjobbak, s itt lesz a versenysorozat záróünnepsége és egyben eredményhirdetése is. Aki tehát végignézi a Győrből indult viadalt, a végén együtt pezsgőzhet a győztesekkel!
A sajtóanyag ezen kívül is ismert versenyzők egész garmadáját ígérte mindhárom napra. Ottjártunkkor Talmácsi Gábor édesapja, Ferjáncz Attila, ifj. Tóth János, Herczig Norbert és Kőváry Barna volt jelen.
A kiállítást a Talmácsi Motorsport és a Sportime Magazin a Hungexpoval együttműködve, hosszú távra tervezve, kimondottan hagyományteremtő céllal, nemzetközi terveket is dédelgetve rendezte meg. Most azonban még két társkiállítással (hó Show, Spa&Wellness) osztoztak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?