Autótisztítással kezdték, ma repülőgépipari beszállítók

Fizetett hirdetés

Acél keménységű bevonat, már nem csak autókra, repülőgépekre is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A repülésben nem lehet hibázni, ezért óriási szó, hogy a pécsi repülőgyárban egyedi fejlesztésű repülőgépeket készítő Magnus Aircraft Zrt. és a Silk Group stratégiai megállapodást kötött.

Számunkra már ismert név a Silk Group, hiszen a 2016-ban alapított, környezetbarát és minőségi autótisztító szereket forgalmazó cég termékeit már próbáltuk és nekünk be is váltak. Olyannyira, hogy a próbamennyiség elhasználása után is rendeltünk tőlük, hiszen rendkívül hasznos szerek, amikor fotózás előtt gyorsan tisztává kell varázsolni egy-egy tesztautót. Legfőbb termékük, a Silk Protection kerámiabevonat, ami még könnyebbé teszi az autótisztítást, hiszen egy nagyon kemény és nagyon ellenálló réteget hoz létre a karosszérián. Utóbbiból is ezres nagyságrendben adtak már el. A legjobb, ha az új autók még a szalonból való kigurulás előtt megkapják, hiszen egy acél keménységű védőbevonatot hoz létre a karosszérián, ami aztán a ma az EU-ban kötelezően alkalmazandó vízbázisú fényezések ellenálló képességét jelentősen növeli. Minden ellen, az UV-tól kezdve a bogarakon át a madárürülékekig.
Hirdetés
A Silk Protection kerámia-bevonat a waxhoz hasonló, ám annál sokkalta erősebb és tartósabb, a vele kezelt karosszéria a kisebb karcolásoknak is ellenállóbb lesz, de a szennyeződések, így a bogarak is sokkalta könnyebben jönnek le róla, továbbá még az ónos eső és a hó sem ragad meg rajta úgy, mint a bevonat nélküli felületeken. Bár a Silk Protection kerámiabevonata hazánk számos autószalonjában - például EuroFleet Zrt, Hovány Csoport, Duna Autó Zrt, Mercedes-Benz Miskolc - elérhető, minden bizonnyal ennél is nagyobb szó, hogy új területen, a repülőgép-iparban is megjelentek. A cég a pécsi repülőgyárban saját fejlesztésű, világelsőként fejlesztett, kompozit anyagokból készülő kétüléses, benzinmotoros repülőket gyártó Magnus Aircraft Zrt-vel kötött stratégiai megállapodást. A szerződés értelmében minden Magnus-gépet Silk Protection Kerámia-bevonattal látnak el. Ez a repülőgépek esetén is egy rendkívül erős, ellenálló réteget képez a fényezett felületen, így könnyebb a tisztítás, tovább jobb a védelem az extrém magas fény és UV-terhelés kapcsán, továbbá általa a hidrofób (víztaszító) hatás is garantálttá válik. A repülőgépeknél ez nem csupán esztétikai, hanem fontos biztonsági kérdés, hiszen a bevonat által csökken a jegesedés kockázata, jobb védelmet kapnak az alkatrészek, melyek így tartósabbak lehetnek, a Magnus pedig ezzel is versenytársai elé kerülhet. Az együttműködés által a Silk Group is egy újabb mérföldkőhöz ért. Túl azon, hogy az EuroFleet flottakezelővel együttműködésben, ahol minden egyes átadott autó rendelkezik a Silk Protection kerámiabevonatával, továbbá országos hálózatuk által is mind több autóhoz adnak extra védelmet, a repülőgépipari beszállítói szerződés igen komoly szakmai elismerés minőségüket illetően; hiszen a levegőben nem lehet hibázni, ott valóban tudnia kell a bevonatnak azt, amit ígér, ezt természetesen számos teszttel tették próbára és bizonyították be.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?