Autóval bolyongana? Irány Pécs!

Idén is Georallye futamok Pécsett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hazai autósok számára különösen hasznos a navigációs képesség, a táblák ugyanis jellemzően nem segítik kellő mértékben az eligazodást. A Georallye futamok kiváló trenírozási lehetőséget kínálnak.

Az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk a Pécsi Georallye Autósport Egyesület (PG-ASE) által szervezett autós tájékozódási és ügyességi versenyekről, s idén sem lesz ez másképp.
Ez évben három futamból áll a Georallye Magyar Bajnokság. Ezúttal nem lesz hazai fordulója a Georallye Közép-Európa Kupának, így mindhárom verseny a könnyebb, játékosabb hazai szabályok és itinerek alapján kerül megrendezésre. Mivel a szervező a Pécsi Georallye Autósport Egyesület (PG-ASE), a futamok helyszínét Pécs és környéke adja.
A 2013-es idény első futamára május 11-én szombaton kerül sor, amely egyben a jubileumi 70. Pécsi Georallye is lesz. A szervezők a jubileumra 7 etappal készülnek, a tájékozódási szakaszok között pedig ügyességi versenyszámokban is kipróbálhatják magukat az indulók. A jubileumi verseny ünnepélyes megnyitóján beszédet mond Moór Eszter, Pécs Népjóléti és Sport Bizottságának elnöke.
A korábbi évek sikerein felbuzdulva idén is lesz külön etap a gyermekek számára, ahol a gyerekeknek autó nélkül, papíron kell alkalmazniuk azokat a szabályokat, amelyek később az igazi versenyzőket is vezetik a mérkőzések során.
Lesz éjszakai etap, s előtte kikapcsolódásként a Pécsi Lovas Klub 1 lóerős gépeit, azaz lovait is próbára lehet tenni - pontozás nélkül.
Hirdetés
Nevezni a verseny napján a helyszínen 8 és 9 óra között, illetve előzetesen[/url] is lehet. A részletes programterv és az indulópont koordinátája elérhető a PG-ASE honlapján. Aki kedvet érez a megmérettetéshez vagy csak játszani akar egy jót, annak a májusi után bátran ajánljuk a július 6-án, illetve a szeptember 27-28. között megrendezésre kerülő futamokat is, az eligazodási képesség bizony versenyen kívül is sokszor hasznos lehet!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?