Autózni percenként 120 forintból?

Birminghamban is elindult a car2go bérautóprogram

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Daimler és az Europcar együttműködése folytatódik, Birmingham a tizenkilencedik olyan város, ahol bevezetik a car2go kocsimegosztó szolgáltatást. Május 8-tól 250 környezetkímélő smart fortwo dolgozik a brit város 21 négyzetmérföldes körzetében.


A jövő városi közlekedését előrevetítő kocsimegosztó szolgáltatás lényege, hogy bárhol, bármikor autóhoz juthatunk a városi ügyeink intézéséhez, miközben a fenntartásukról nem kell gondoskodnunk. A kocsikért percenként 35 pennyt (120 forintot) kell fizetni, ez fedezi az üzemanyagköltséget, a biztosítást, az útdíjakat, az adókat, a belső takarítást, a külső tisztítást és még a parkolást is.
A smartokkal ott lehet parkolni, ahol nem tilos. Az úgynevezett mild hibrid kétajtós smart mhd károsanyag-kibocsátása 98 gramm/kilométer. Váltója automatikus, motorja stop-startos, GPS navigációval szerelték fel mindegyiket és természetesen légkondicionálóval is rendelkeznek.
Hirdetés
Nagy-Britanniában Birmingham a második város London után, ahol bevezetik a car2go szolgáltatást. Igénybevételéhez egyszeri 29,9 fontos (10 400 forint) regisztráció szükséges, ezt követően egy weboldalon, de akár mobilon is megkereshetjük a hozzánk legközelebb leparkolt smartot, amelyet egy elektronikus kártyával aktiválhatunk és használhatunk. Az időarányos díjat később levonják a bankszámlánkról. Az első harminc perc használat ingyenes. Világszerte 375 ezren használják a szolgáltatást, 7300 kocsi van már a rendszerben, eddig nyolcmillió kölcsönzést könyveltek el, számuk folyamatosan nő. A használat szabad, azaz öt percre is el lehet vinni, de egész napra is – szolgálatra kész kocsi állítólag mindig van a közelben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?