Az allergiától is védik utasaikat a Fordok

A Ford legnépszerűbb modelljeihez, köztük a Focushoz és a Kugához is kérhető az új légszűrő

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ameddig az utastérben maradunk, védve vagyunk a szénanáthát okozó allergénektől - sőt, még a levegőben terjedő vírusok nagy részétől is.

Hónapról hónapra állnak elő az autógyártók olyan újításokkal, melyek által járműveik messze túlmutatnak az egyszerű szállítóeszköz szerepükön. Kisebb életterek gurulnak már négy keréken, ám valóban hasznos újdonságokat egyre nehezebb kitalálni - az allergiával küzdők azonban biztosan nagyra fogják értékelni a Ford új kiegészítőjét.
Hirdetés
A világszerte elismert, légszűrőkkel foglalkozó cég, a Freudenberg fejlesztette ki a Ford micronAir proTect pollenszűrőt, mégpedig egy titkos eljárás során. A hagyományos szűrőkben alkalmazott szén mellett egy speciális réteg is szűri a levegőt, aminek összetételéről csak annyit árultak el, hogy többek közt citromsavat is tartalmaz. A Ford szűrője az emberi hajszál vastagságának ezredénél is kisebb, akár 0,05 mikron méretű részecskéket is képes felfogni, így az autó szellőzőrendszerébe beépítve a filter hatásosan csökkenti a kabinba jutó káros részecskék, szennyeződések és savas gázok mennyiségét. A porszemekre, pollenekre allergiás utasokat egy többrétegű mikroszálas gát óvja a légúti kellemetlenségektől.
Hirdetés
A káros baktériumokon, illetve az élesztő- és egyéb gombák spóráin kívül a tesztelhető vírusok nagy részét is kiszűri a szerkezet, például a sertésinfluenzának, vagy az embereket megfertőző hét koronavírus típus közül az egyiknek, a HCov-229E-nak a 99,9%-át felfogja. A jelenlegi járványt okozó SARS-CoV-2 vírust nem tudták a pollenszűrőn tesztelni, ám a többi vizsgálatból kiindulva a Freudenberg hasonló sikerességi arányra számít ennek esetében is. “Ez a filter olcsón és hatékonyan óvhatja meg a Fordokban utazók egészségét, és kellemesebb közérzetet biztosíthat számukra”, nyilatkozta Nigel Brackenbury, a Ford Európa vevőszolgálati alelnöke. A filter megvásárolható és beszereltethető a Ford márkaszervizekben, jelenleg a Focus, Kuga, Mondeo, S‑MAX és Galaxy modellekhez áll rendelkezésre, de már most is megrendelhető a Fiestához, a Pumához és az EcoSporthoz, nyáron pedig a Transit Courier és a Tourneo Courier modellekhez is elérhető lesz. Mindezt akár az érintésmentes szervizszolgáltatáson keresztül is kérhetik az ügyfelek, mely során a műhelyben a járművet fertőtlenítik, és burkolatokkal védik az emberi érintésnek kitett felületeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?