Az amerikai Formula–1 nyitott Räikkönen előtt

Räikkönen az IndyCarban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem zárkózott el Kimi Räikkönen, hogy versenybe szálljon az ötmillió dolláros pénzjutalomért az idei IndyCar-bajnokság záró futamán.

A héten jelentette be Kimi Räikkönen, hogy a nyáron rajthoz áll a legnépszerűbb amerikai autóverseny-sorozatban, a NASCAR-ban, egészen pontosan annak harmadik osztályában a pick upok versenyében, hogy némi tapasztalatszerzés után magasabb NASCAR osztályban is kipróbálhassa magát.
De nem csak ez az egyetlen amerikai terve Räikkönennek, aki egy top autóval versenybe szállna az IndyCar-bajnokság utolsó futamán a győzelemért. A sorozat szervezői ugyanis ötmillió dollárt ajánlottak fel annak az újoncnak, aki a szezonzáró Las Vegas-i futamot meg tudja nyerni. Erre figyelt fel Räikkönen is. „Hallottam a hírt, de nem tudom, hogyan kaphatnék jó autót” – mondta.
Ha csak ezen múlik, a probléma meg van oldva. A tervek szerint a sorozat öt topcsapata ajánlhatna fel egy plusz autót. Ez ugyan némi költséggel jár, de a nyeremény nagysága bőven megéri a kockáztatást, főleg, ha egy olyan kaliberű versenyzőről van szó, mint Räikkönen. Az IndyCarban ugyanis a győzelmi pénzek a csapatokat illetik, és a versenyzővel kötött külön szerződés alapján döntik el, hogy ebből mennyi jut a pilótának.
Kimi Räikkönen mellett a rali vb-n citroënes márkatársa, Petter Solberg is érdeklődött a verseny iránt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?