Az amerikai nők 10 kedvenc autótípusa

A tíz legnőibb autó a tengerentúlon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai Inside Line magazin arra kereste a választ, mitől döglik az átlag női vezető: biztonság, játékosság és persze a kompakt szabadidő-autók a kedvencek tízes listáján.Fiat 500, Mini Cooper, Renalut Twingo, Toyota Yaris, Volkswagen New Beetle. Vajon melyik a legnőibb autó? Létezik egyáltalán ilyesmi? Nőnapkor megpróbáltuk kifürkészni a női sofőrök lelkivilágának rejtelmeit, többek között ízlésükből is ízelítőt kapni, s pár dolog nyilvánvalóvá is vált: legtöbben péniszhosszabbító fölöslegként tekintenek a szupersportkocsikra, szívesen tehénkednénekterpeszkednének férjük mellett a tankszerű Evoque-ban, viszont egyöntetűen ellágyul a szívük, ha egy biztonságosnak és luxuskivitelűnek tekintett Volvo V40-est látnak.
Mit tesz isten, a tengerentúli Inside Line magazin most annak járt utána, hogy mely autótípusok tulajdonosi körében lehet a legnagyobb számban nőket találni, s hogy, hogy nem, kiderült, hogy az Egyesült Államokbeli Volvo S40-esek 57,9%-a női kézben van. Második helyen jött be a Nissan Qashqai amerikai rokonának tekinthető Nissan Rogue 56,9%-kal, viszont a Volvo idén kivonta az amerikai piacról az S40-est, így várhatóan jövőre a Nissan ölébe pottyan a cím.
A VW Eos sem áll rosszul 56,4%-os feminin birtokossal, de első teljes évének végére könnyen lehet, hogy megelőzi a most 54,6%-on álló New Beetle, bár agresszívebb formája miatt a VW több férfi tulajra számít, mint korábban. Ötödiknek jött be a Toyota Matrix, ami az Auris amerikai változata, a lista további öt helyét pedig kompakt szabadidő-autók foglalják el.
Hirdetés
Az Inside Line az autóipari felméréseket, statisztikákat készítő, Polk nevű cég 2011-es értékesítési adatai alapján készítette összeállítását.
1.Volvo S4057,9%
2.Nissan Rogue56,9%
3.Volkswagen Eos56,4%
4.Volkswagen New Beetle54,6%
5.Toyota Matrix54,1%
6.Hyundai Tucson54%
7.Honda CR-V53,4%
8.Toyota RAV-453%
9.Nissan Juke52,7%
10.Jeep Compass52,7%

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?