Az Aston Martin is visszahív a Mercedes miatt

Veszélyes Mercedes alkatrész miatt kell javítani majdnem négyezer Aston Martint

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mercedes tavaly közel egymillió autót hívott vissza egy veszélyes alkatrész miatt. Ebben viszont még nem voltak benne a más márkáknak eladott alkatrésszel szerelt autók, most az Aston Martin is visszahív.


Tavaly elég nagyszabású visszahívási akciót jelentett be a Mercedes, amibe az A-, CLA-, B-, C-, E-, GLA-, és GLC-osztályos modellek tartoztak bele. Közel egymillió autót érint, a javítás persze költségmentes és nagyjából két órába kerül az ügyfeleknek, a visszahívott autók száma viszont most nőtt, mivel nem csak a saját autóikba, hanem más márkák modelljeibe is került a hibás kormányoszlopból, például a Nissan és Infiniti egyes modelljeibe, valamint az Aston Martin DB11-be.
Hirdetés

A hibajelenség a kormányoszlop nem megfelelő földeléséből ered. A statikus elektromosságot bizonyos esetekben nem vezeti el rendesen, aminek az eredménye, hogy aktiválhatja a kormány légzsákját. A Mercedes szerint eddig pár olyan esetről tudnak csak, ahol emiatt nyílt ki a lufi légzsák váratlanul, de nyolc napon belül gyógyulón túl senki nem szenvedett el komolyabb sérülést. Az Aston Martin egyetlen autójánál sem fordult még ilyen elő, de a biztonság kedvéért visszahívják mind a 3873 darab DB11-est, amit 2015 óta legyártottak és javítják a kormányoszlop földelését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?