Az Aston Martin történelmének legfontosabb modellje lesz a DBX

Az Aston Martin vezérigazgatója szerint az egész céget átalakítja a márka első SUV modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány évvel ezelőtt még nem is létezett az a szegmens, ahol manapság lassan hemzsegnek a “prémiumnál is prémiumabb” SUV modellek. Hamarosan az Aston Martin is beszáll a csatába.

Már régóta nem titok, hogy az Aston Martin is elkészíti saját SUV modelljét. Tanulmányautó szinten már 2015-ben megmutatták elképzelésüket, hogyan is ötvöznék az Aston Martin stílusát és az emelt hasmagasságot, tavaly pedig már prototípusok is készültek a drágának ígérkező terepes modellből. A még álca alá rejtett DBX közel sem érkezik légüres térbe, ugyanis a két másik neves angol gyártónak is van már terepjárója, hiszen a Rolls-Royce Cullinan és a Bentley Bentayga már képviseli a szigetországot a legdrágább SUV-k piacán, de az olaszok sem ülnek a babérjaikon, a Lamborghini Urus és a hamarosan érkező Ferrari Purosangue konkurál majd a még idén debütáló DBX-szel.
Hirdetés
A cég vezérigazgatója szerint az új modelljük megváltoztatja az egész céget, ugyanis eddig a sportkocsikkal szemben támasztott követelményeknek kellett megfelelniük, ám a leendő vevők egészen mást várnak el egy SUV modelltől. Abból a tényből kiindulva, hogy a Bentley eladásainak felét a Bentayga teszi ki, vélhetően az Aston Martin produktuma is jelentősen nőni fog, az elsősorban Kínát és az Egyesült Államokat megcélzó modell az egész cég dinamikáját megváltoztatja, véli az Aston Martin. Ugyanakkor az angol gyártó is elismeri, hogy globálisan egyre csökkenő kereslet mutatkozik a négykerekűek iránt, ám ezzel ellentétben a SUV piac még mindig növekedésben van, nem képez ez alól kivételt a legdrágább kategória sem. Az Aston Martin 4 literes V8-as (AMG-féle) motorral szerelt úttörő modelljéből a hírek szerint az első példányok még az idén kigördülnek a gyár kapuján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?