Az Aston Martin Valkyrie is versenyezni fog Le Mans-ban

Hiperautókkal száll szembe az Aston Martin Valkyrie.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre rajtol az LMP1-et váltó hiperautó osztály a WEC-ben, két Valkyrie már biztos, hogy ott lesz a 2020/2021-es szezonban.

Idén a Toyota nyert, de érdekes lesz a jövő évi WEC szezon is, az már biztos. Az LMP1-es szakosztályt ugyanis felváltják a hiperautók, amiket elvileg azért emeltek be a versenybe, hogy a gyártók a forgalomban kapható autókkal versenyezhessenek, és így erősebb marketingtevékenységet folytathassanak. Majd meglátjuk, mi lesz belőle.
A szabályok megengedőek az aktív aerodinamikai megoldásokkal szemben, a minimum súlyhatárt pedig 980 kg-ra lőtték be. Az Aston Martin szerepvállalásáról a márka Le Mans-i győzelmének 60. évfordulója alkalmából érkezett meg a közlemény, ugyanis 1959-ben a DBR1/300-al sikerült elhozniuk az első helyet.
Hirdetés

Technikai részleteket illetően nem vagyunk túl sok információval ellátva, mindössze annyi a bizonyos, hogy egy 6,5 literes, V12-es erőforrás fog dübörögni benne. A figyelemre méltó megoldásokra Andrew Newey neve a garancia, hiszen a Valkyrie az Aston Martin és a Red Bull Advanced Technologies együttműködésének eredménye.
A hiperautó osztályban az Aston Martinon kívül egyelőre a Toyota és a Scuderia Cameron Glickenhaus jelezte a részvételét, de egyes források arra utalnak, hogy a McLaren Speedtail és a Ferrari SF90 Stradale is ott lesz a rajtrácson.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?