Az Audival is együttműködik a kormány

Stratégiai megállapodás a 20 éves Audi Hungaria és a magyar kormány között

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hab a 20 éves Audi Hungaria születésnapi tortáján: stratégiai együttműködési megállapodás született a magyar kormánnyal.

Húszéves az Audi Hungaria Motor Kft., s a jubileumot szebben tán meg sem ünnepelhették volna, mint a magyar kormánnyal kötött stratégiai együttműködési megállapodás keddi aláírásával. A parlamenti ceremónián Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Frank Dreves, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke, az Audi AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja közös célként tűzte ki a duális képzés, az egyetemi kooperáció, a kutatás-fejlesztés, az innováció és a hosszú távú munkahely-biztosítás támogatását.
Hirdetés
"Az a döntésünk, hogy Győrben gyártó telephelyet hoztunk létre, egyértelműen helyesnek bizonyult. Az Audi Hungaria mára sikeres és meghatározó vállalattá fejlődött, amely nagyon fontos szerepet tölt be az Audi márka növekedésében" – mondta Dreves. "A megállapodásunk a magyar kormánnyal megerősíti többéves, hatékony együttműködésünket, és új távlatokat nyit a közös munkában."
"Az Audi Hungaria 20 éves jubileuma is bizonyítja, hogy Magyarország ipari telephelyként 1993 óta kiváló keretfeltételeket kínál vállalatunk folyamatos fejlődéséhez. A magyar munkatársak szaktudása, rugalmassága és teljesítménye jövőbeni sikerünk kulcsa" − hangsúlyozta Thomas Faustmann, a társaság ügyvezető igazgatója. "Az ország legnagyobb befektetőjeként vállalatunk nagyban hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez."
A vállalatnál eddig több mint 23,6 millió motor és 580 ezer jármű készült. A motorgyártás folyamatosan bővült, új tevékenységi területek – szerszámgyár, motor- és járműfejlesztés, kísérleti motorgyártó központ, projekt- és oktatóközpont − jöttek létre. A gyárterület 1994 óta az akkori 240 ezer négyzetméterről 4 millió négyzetméterre nőtt. Ezáltal az Audi Hungaria az ország legnagyobb gyártó vállalata és a világ legnagyobb motorgyára.
A jubileumi évben megkezdődik az Audi A3 egy új változatának sorozatgyártása Győrben. A vállalat ezzel teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyárrá bővül több mint 900 millió eurós beruházással (présüzem, karosszériaüzem, lakkozó, járműszerelde is épül), és közvetve vagy közvetlenül több mint 15 ezer munkahelyet biztosít a régióban. Az elmúlt 20 évben nemcsak a gyártási darabszámok és - kapacitások emelkedtek, hanem a munkatársak száma is folyamatosan nőtt - néhány nappal ezelőtt kezdte meg karrierjét a cég kilencezredik munkatársa.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 06:44
    Permalink

    Én egy németországi fröccsüzemben dolgozok,ami többek között a győri Audival is szerződésben áll,olaj- és benzinálló szűrőket gyártunk nekik. Legutóbb egy próbagyártást én végeztem, kíváncsi lennék észrevették-e hogy a próbadarabot magyar ember készítette nekik (a dokumentumokon az én nevem áll: Pál X. Y.):D

Vélemény, hozzászólás?