Az Auto K 9 legújabb alkotása, a Dacia kabrió a látványra hajt

Kabrió Dacia Logan Romániából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fehér bőr belső, kabrió karosszéria – senki nem számított ilyen Dacia Loganre. Sajnos csak félmunkát végeztek a román tunerek.

Házilag könnyű kabriót építeni. Sok, szétbontás előtti roncs ment tető nélkül utolsó útjára, egészen pontosan a tető leflexelése után addig hajtották az autót a bohó fiatalok, amíg az végleg be nem adta a kulcsot, és mehetett a vasba. Ennél azért egy kicsit tovább mentek a romániai Auto K 9 tunerei, de nem sokkal. Levágták a Dacia Logan tetejét, eltüntették a hátsó ajtókat, ezzel párhuzamosan megnyújtották az elsőket, profi módon beglettelték a réseket, a végeredményt pedig fehér festékkel vonták be. Természetesen kimerevítették a padlólemezt, hogy a tető levágása ellenére se roppanjon meg a karosszéria.
Az utastér látványossá tétele érdekében – az első ajtóborítás toldásainak takarására – fehér bőrrel vonták be az egész belső teret, és sportüléseket szereltek előre. Az igazán nagy kihívást jelentő tetőszerkezetet már kispórolták, és a hátsó ülésnél se tartották meg a fejtámlákat. Nem mintha kicsinyíteni szeretnénk a munkájukat, de ha már ilyen sok energiát feccöltek az autó megépítésébe, végezhettek volna teljes munkát is. Ennek ellenére megérdemlik az elismerést a románok, rajtuk kívül ugyanis senki sem próbált meg olcsó autóból luxuskabriót faragni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?