Az autósvilágban is terjeszkedik a Microsoft

Blue&Me-TomTom az Iveco fedélzetén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A FIAT-csoport és a Microsoft közös telematikai rendszere immáron a haszonjárművek világában is hódítani szeretne.


Az Iveco a 2010-es hannoveri IAA haszongépjármű kiállításon mutatta be azon új megoldását, amely a haszongépjárművek világának kiemelkedő újítása: a Blue&Me információs és szórakoztató csomagot integrálta a TomTom navigációs megoldással. A rendszer kifejezetten az Iveco számára készült, és az ECODAILY sorozatban, a vállalat 2,8–7,0 tonna össztömegű járműveket tartalmazó könnyűkategóriás haszongépjármű-családjában debütál.
A FIAT-csoport és a Microsoft együttműködéséből született telematikai megoldásra épül, amely megváltoztatta a kommunikációról, az információközvetítésről és a szórakoztatásról alkotott képet, sokat javítva a járművek kényelmén, ezzel együtt a fedélzeti életminőségen. A TomTom rendszerével integrálva a Blue&Me minden korábbinál szorosabb kapcsolatot teremt a jármű és a navigációs rendszer között. A vezetés biztonságát jelentősen növeli, hogy szóbeli parancsokkal, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszervekkel egyformán irányítható a mobiltelefon és a rádió, továbbá a járművek 4,3 colos, érintőképernyős LCD felülettel is rendelkeznek. A kezelés, a frissítés és a személyre szabás a TomTom HOME internetes elérhetőségen keresztül lehetséges, amely az Iveco teljes szervizhálózatát is tartalmazza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?