Az e-bringa nehézkes? Nem, ha négykarikás

Szuperkönnyű elektromos triálbringa az Auditól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szabadstílusú trükközésre alkalmas elektromos karbonbringát mutatott be az Audi, itt a látványos videóelőzetes.


Az eddigi nehéz és gurulásra optimalizált elektromos bringákkal szemben szuperkönnyűnek és igen ellenállónak tűnik az Audi Design új városi E-bike-ja. A wörthersee-i VW-találkozón mutatták be az e-tron technológiát alkalmazó új elektromos bringát, melynek nem az a fő különlegessége, hogy beépített villanymotorjával+emberi erővel akár 80 km/h-s sebességre is felgyorsítható, és nem is az 50 és 70 km közötti maximális hatótáv teszi különlegessé.
A bringa kapott egy okostelefon-dokkolót, amelynek segítségével segít különféle trükkök megtanulásában és a tanulási folyamat dokumentálásában. A hozzá járó sisakba épített fejkamera képei a telefonon keresztül azonnal feltölthetők az internetre. A jól végrehajtott trükkökért pontok gyűjthetők, ezek begyűjtésével lehet eljutni a nehezebb feladatok megtanulásához.
Hirdetés

Mivel a triálosok a sérülésveszély csökkentése miatt általában nyereg nélkül tekernek, az Audi is beépített egy automatizmust, mellyel a váz vonalába süllyeszthető az ülés. A LED-es első és hátsó világítást a vázba integrálták, a karbonszálas elemekkel sikerült elérni, hogy a nehéz akksi és a 2,3 kW teljesítményű villanymotor ellenére se nyomjon 21 kg-nál többet az e-tron bringa, ami persze még mindig nem kevés.
Egykerekezésnél az első kerék levegőben tartását elektronika segíti, Balanced Wheelie üzemmódban a terhelés megváltoztatásával kontrollálható a bringa sebessége: ha előrehajolunk gyorsít, ha hátradőlünk, visszalassít az elektronika. Akár hátrafelé is gurulhatunk az e-tron biciklivel, amihez szintén kapunk segítséget az elektronikus vezérlőmodultól. A bringa képességeit a francia triálbajnok, Julien Dupont demonstrálta.
Mászott, ugrott, pattant, s így foglalta össze tapasztalatait:

Iszonyatosan erős a bringa! Vagány vele az egykerekezés.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?