Az ellopott gépjármű akár visszahívható

Fizetett hirdetés

Autóvédelem nyomkövetéssel és mobiltelefonnal

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A GSM Protect Kft. beszédhangalapú, interaktív gépjárművédelmi és nyomkövető rendszere egy hazai szabadalmon alapuló fejlesztés, mely kategóriájában elsőként havidíjmentes.

A GSM Protect Kft.[/url] két fő szolgáltatása közül az Intelliguard Private a magán gépjármű tulajdonosoknak, az Intelliguard Trans a flottakezelőknek és a teherfuvarozóknak nyújt kiemelkedő ár-érték arányú szolgáltatást.
„Az Intelliguard Private elsősorban a gépjárműkövetésre és a gépjárművédelemre koncentrál. Olyan interaktív, beszédhangalapú rendszert fejlesztettünk, mely a legmodernebb GPS, GSM és rádiótechnológiák ötvözetét kínálja egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát formában.” – kezd a történetbe Marosi Zoltán, a Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Mint megtudjuk tőle, a rendszer alapja a gépjárműbe telepített miniszámítógép, mely a világ valószínűleg legkisebb ilyen célra rendszeresített webszervere. Nem csupán nyomkövetést végez, de lehetőséget biztosít arra, hogy egyéb, a működéssel kapcsolatos információk is felügyelhetővé váljanak vagy akár távolról, a telefonunkon keresztül, szóbeli információk alapján avatkozzunk be a gépjármű működésébe, így akár leállítható egy ellopott autó is. Jellemző adat, hogy az előzetes tesztek során 134 db gépkocsiba szerelték be a rendszert, és ezekből a hazai állapotokra jellemző módon 22-t próbáltak meg ellopni. Viszont a rendszer segítségével mindegyik gépjármű visszakerült a tulajdonosához! A készülék azonban nem csupán lopási kísérlet esetén hasznos. Kényelmes lehetőséget biztosít a távoli vezérlésre, így bármilyen, a gépjárműben kialakított elektromos vezérlés be- és kikapcsolását megtehetjük a telefonunkon keresztül. A billentyűzet segítségével kérdezhetünk, ki-be kapcsolhatunk eszközöket, miközben az információkat egyszerűen, érthető módon, szóban kapjuk a rendszertől. Tulajdonképpen – szó szerint – beszélgethetünk a gépjárművel. Az is fontos, hogy nem csupán autók, hanem motorkerékpárok, hajók vagy egyéb mozgó objektumok monitorozására is alkalmas a rendszer.
Hirdetés
Egy speciális szegmensnek, kifejezetten a fuvarozók és flottakezelők igényei alapján fejlesztették az Intelliguard Trans szolgáltatást. „A flottafelügyeleti rendszerünk esetében ugyanazokra a technikai alapokra építkeztünk, ám a szolgáltatás bizonyos szempontból egyszerűsödött, más tényezőket tekintve pedig kiszélesedett a speciális igények alapján.” – avat be minket az ügyvezető. Ennek megfelelően a telepített eszköz folyamatos kapcsolatban áll egy központi szerverrel, a járművek nyomkövetése az ügyfél számítógépére telepített szoftver segítségével, a helyzetmegjelenítés pedig a Google Maps felületén történik. A fedélzeti egység által begyűjtött adatok archiválódnak, így utólag is kiértékelhetők. Az üzemanyagszint ellenőrzése egy utólagosan beépíthető szonda segítségével történik. A méréssel ellenőrizhető a tank pillanatnyi állása, a kiértékelő szoftver kiszámolja a megtett úton elfogyasztott üzemanyag mennyiségét és az átlagfogyasztást. Mivel álló helyzetben is mérhető az üzemanyagszint, a nem üzemszerű üzemanyagfogyás is pontosan kimutatható. A digitális menetlevélben utca- és házszámszintű kimutatás készül a megtett útvonalakról és a hasznos információkról: indulások, érkezések időpontja, megtett út hossza, állásidő, maximális sebesség, átlagsebesség, stb. Természetesen a magánútvonalak külön kezelésére is lehetőség van. A kinyomtatható útnyilvántartás pedig a NAV által elfogadott dokumentáció, mely lehetővé teszi a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek egyszerűbb elszámolását. 2012. január 1-től ugyanis ismét lehetséges a bérelt, lízingelt személygépkocsik havidíjára eső forgalmi adó visszaigénylése, ami jelentős – akár 27%-os – megtakarítást is eredményezhet a vállalkozások oldalán, de csak akkor, ha a dokumentáció az ÁFA-törvényben rögzített módon történik. Ez persze mind szép és jó, de mibe kerül mindez, hiszen a mai viszonyok között ez az egyik leglényegesebb kérdés: „Szándékoltan olyan rendszert fejlesztettünk, mely alacsony költségszinten működtethető. Ügyfeleink egyszer fizetnek az eszközért és a telepítésért, utána csak a mobilkommunikáció költségei terhelik őket, a rendszer üzemeltetéséért – a piacon egyedülálló módon – külön nem kell fizetniük.” – húzza ki magát büszkén beszélgetőpartnerünk. Ráadásul még egy gáláns ajánlatot tesz olvasóink felé, aki az Autónavigator.hu cikkére hivatkozik, az 10 százalékos kedvezményt kap a GSM Protect Kft. termékeinek és a szolgáltatásainak árából. A kedvezmény 2013. január 31-ig vehető igénybe és más kedvezménnyel nem összevonható.
Mi is büszkék vagyunk rá, hogy egy nagy reményű hazai fejlesztést ajánlhatunk olvasóinknak gépjárműveik védelmére, hiszen mi is szívesebben taglaljuk a különböző autók műszaki paramétereit és az általuk kínált élményfaktort, semmint a lopási statisztikákat. Az Intelliguarddal kapcsolatban további információt a www.gsmprotect.hu oldalon találnak.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?