Hirdetés

Az első Focus RS „rendőrautó”

Ikonikus képet gondolt újra a Ford

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

30 éve készült a legendás fotó, aminek főszereplője egy Ford RS200 rendőrautó volt. Ezt gondolta újra a Ford, ám már a Focus RS-sel.

Megvan a 80-as évek legendás képe, amikor egy RS200 rendőrautó félreint egy Sierra RS Cosworth-t?

Nagy poén lenne, de sajnos nem vetik be valódi rendőrautóként a vadiúj, harmadik generációs Ford Focus RS-t. Pedig ha valahol lenne ár esély, az pont Nagy-Britannia, hiszen kb. 1500 Ford modellt állítanak rendőrségi szolgálatba évente a szigetországban. Jelenleg dízel BMW-k őrzik a brit autópályákat. Mennyivel jobb lenne egy 350 lóerős, összkerekes Focus RS, ami 4,7 másodperc alatt van százon?! A Track mód országúton is bejönne, a Drift már kevésbé. Készült azonban egy példány, ami mégis rendőrautónak öltözött, de csak néhány kiállítás és fotózás erejéig, egy V8-as Mustang társaságában egyébként. Állítólag mind a kettő valódi bevetése elbírálás alatt áll, de nem valószínű, hogy valósággá válik.

30 évvel később alkották újra a Ford képét, az RS200 mellé már Focus RS dukált. Utóbbinak tök mindegy, mibe öltöztetik, vadító egy hot hatch

Hirdetés

Egy legendás kép újraalkotása azonban nem jöhetett volna létre a különleges Focus RS nélkül. Pont 30 éve készült egy ikonikus kép, ahol egy, a Ford UK helyi rendőri erőinek, tehát a Essexi Rendőrkapitányság dekorját viselő Ford RS200, félreállít egy „váltó” Sierra RS Cosworth-t. Most egy Focus RS kapja el a korábbi rendőrautó szerepet kapó RS200-ast. A kép zseniális, és méltó emléket állít a Ford középmotoros, versenyváltozatban 600 lóerős bestiájának. Az RS200 néhány utcai változata a B-csoportos versenyautó homologizációja miatt készült el, így nehezen elképzelhető, hogy rendőrkezekbe adták volna. Pletykák szerint azonban tényleg aktív volt az RS200 rendőrautó és köztudottan sok mérföld röppent az órájába élete elején. Bizonyíték nincs a használatára.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?