Az első hibrid Suzuki: Kizashi EcoCharge Concept

Suzuki Kizashi EcoCharge Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még szinte alig ismerjük a nagy Suzukit, a Kizashi limuzint, máris új változatról szólnak a hírek: a japánok összehozták első hibrid modelljüket, és éppen a zászlóshajó alapján.

Első pillantásra csak a kékes fényű LED világítással különbözik az EcoCharge Concept a normál Kizashi változattól, de az igazi eltérések a lemezek alatt találhatók. A megismert 2,4 literes helyett csupán kétliteres, 144 lóerős (173 Nm) benzinmotor került a hibrid tanulmányba, továbbá egy folyadékhűtéses, 11 kW teljesítményű elektromotor, amely lítium-ion akkumulátorokból táplálkozik. A váltó hatfokozatú automata. A hibrid Kizashi rendelkezik a manapság szokásos eco-trükkökkel, tehát start-stop rendszerrel, csekély gördülési ellenállású gumiabroncsokkal, és fékenergia visszatáplálással, így teljesen hihető, hogy 25 százalékkal kedvezőbb a fogyasztása, mint a már világszerte kapható testvérének. A New York International Auto Show rendezvényen leleplezett koncepció piacra dobásáról egyelőre nincs konkrét információ, de látván az EcoCharge Concept előrehaladott állapotát, nem kell rá sokat várni, ha a Suzuki az árusítás mellett dönt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?