Az első Toyota Supra Magyarországon!

Már itthon van az első új Toyota Supra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Király Viktor átvehette új Toyota RAV4-esét a márka hibrid nagyköveteként, ám legalább ekkora durranás, hogy az első Supra is a közönség elé állt.

A nagy visszatérések éve lesz ez a Toyotánál, hiszen olyan nevekkel találkozhatunk majd a márkakereskedésekben, mint a Camry vagy a Supra. Ám mellettük is sok újdonság érkezik még a japán márkától, szám szerint ugyanis 7 friss járművet dobnak idén piacra. Utoljára tíz éve láthattuk azt, hogy ilyen nagy számú újdonságot mutat be a Toyota, ám 2009-ben egy teljesen más gazdasági környezetben kellett boldogulnia a többi autómárkával együtt. Idén viszont sokkal kedvezőbb a helyzet és a 7 új modell közül 6 nagy volumenű eladásokat produkálhat. Az egyetlen kakukktojás a Supra sportautó, amely 17 év után tér vissza a piacra. A típus 41 évnyi történelmet tudhat maga mögött, ezalatt 4 generációt élt meg, és talán nem túlzás azt állítani, hogy jelenleg a világ egyik legjobban várt sportautója. A Toyota idén 900 darabot gyárt belőle, amelyből az első 90 darab különleges kivitel lesz. Magyarországon idén 10 Supra eladását tervezik, amelyek egy része már el is kelt, de természetesen felvesznek rendeléseket, hiszen jövőre már növekedni fog a legyártott darabok száma, így hozzánk is több juthat a hathengeres, 340 lóerős motorral és hátsókerék-hajtással csábító sportautóból. A márka másik nagy öregje, a Corolla is teljesen új generációval érkezik idén. Sőt, már meg is érkezett, legalábbis a szedán, a ferdehátú és a kombi pedig hamarosan követi. A típus 50 éves történelme során 47 millió darabot adtak el belőle. Az új generáció érdekessége, hogy a hibrid változatok kétféle teljesítményszinttel lépnek piacra, így tovább szélesedhet a vásárlóközönség. A Toyota tavaly hazánkban 3100 darabot adott el a leköszönő Auris/Corolla párosból, idén pedig a Corollából 4600 darab eladása a cél.
Hirdetés
Szintén a nagy visszatérők táborát gyarapítja a Camry. A limuzin 15 év kihagyás után tér vissza az európai piacra. Persze az elmúlt 15 év alatt a világ más tájain folyamatosan a kínálat része maradt, miközben egyre tökéletesebbre csiszolták a japán mérnökök. Bizony, az USA kedvenc felső-középkategóriás limuzinja hozzánk Japánból érkezik, kizárólag hibrid hajtáslánccal. A Camry 37 éves történelme során egyébként 8 generációt élt meg és már 19 millió darabot eladtak belőle világszerte. Idén itthon 400 darab eladását tervezik, de jövőre, amikor már több autót tud küldeni a gyár, további növekedésre számít a hazai importőr. A RAV4 nem egy nagy visszatérő, viszont a kategóriateremtő SUV a piac egyik kedvenc járműve. Ráadásul hazánkban a Toyota hibrid nagykövete, Király Viktor is erre a típusra cseréli le az eddig használt C-HR-jét, hiszen elmondása szerint egyre többször mutatkozik igény a nagyobb utas-, illetve csomagtérre, amikor hangszereket vagy a zenészkollégáit kell a fedélzetre vennie. Az új RAV4 egyébként már az év korábbi szakaszában megjelent a piacon, és már most 900 autóra kötöttek szerződést a kereskedők, ami rendkívül árulkodó szám, lényegében nagy sikert jósol idénre, hiszen tavaly egész évben adtak el 1300 darabot a szabadidő-autóból. Végül néhány szóval érdemes említést tenni a hamarosan debütáló Proace City típusról, ami hiánypótlóként érkezik majd. A Várkert Bazárban egyelőre lepel alá rejtőzött, ám korábban már írtunk az újdonságról, amely hivatalosan április végén, a birminghami szakkiállításon mutatkozik be. A dobozos kisáruszállító és akár hétüléses személyszállító változatban is elérhető típus kétféle hosszúsággal érkezik majd a piacra. Az új hazai támogatási rendszer megnövelheti a hétszemélyes modellek iránti keresletet, a Toyota az egyetlen hétüléses full hibridet kínálja a Prius+ által, de a Proace is számos verzióban elérhető a támogatott 7-9 üléses szegmensben. Az újdonságokat hamarosan mi is tesztelni fogjuk, szóval kövessetek minket továbbra is!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.04.26. at 20:05
    Permalink

    Szép kis kínálat. Gratulálok hozzá a Toyotának. Van itt minden, legendás sportkocsi, kompakt erős hibriddel, kisebb sedan, nagyobb sedan, kombi, érdekes formájú CH-R crossover, SUV, kisbusz. Minden szegmensben van kínálat, érdekes motorokkal, remélhetőleg nagyfokú megbízhatósággal.
    A Supra ütős lett, hátulról sem akármilyen.

Vélemény, hozzászólás?