Az elsőkerekes BMW 1-es szedán már a Ringen köröz

Kémfotókon és kémvideón a BMW legkisebb lépcsőshátúja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kína piacán fog megjelenni, és a 2-es Active Tourerrel meg a Minivel közös padlóvázra épül a BMW legújabb modellje. Már idén bemutatkozhat.

A nemrég felfrissített 1-es BMW nem csak szebb lett, mint volt, hanem vele búcsúztathatjuk is a sorozatot, mint a kompaktok közötti utolsót, ami hátsókerékhajtású. Hiába, a vevőket egyre kevésbé érdekli, hogy autójuk hol kapar, azaz mégsem. Az xDrive összkerékhajtás a menő, a régi gavalléros startok és erőcsúsztatások meg megmaradnak a veterános visszaemlékezéseknek. Ez van, a világ másik felén meg még durvábban tesznek a tradícióra. Kínában végképp mindegy mi az, csak német prémiumautó legyen. A BMW így nekik is készíti új 1-es szedánját, aminek azért hazai pályán ott a Mercedes szintén unortodox CLA-ja és a szintén kasszasiker Audi A3 szedán konkurensként.
Hirdetés


Az egyelőre még fekete-fehér álcafóliába húzott autó bár az 1-es sorozat része lesz, technikailag az új Minikhez és a 2-es Active Touerhez áll majd közel, hiszen azok padlóvázát és motorjait kapja meg. A négyajtós 1-es külsejét a bakancsforma ferdehátúéhoz igazítják, azaz mivel hátulja lépcsős, azt a nagyobb 3-astól kölcsönzik. Ezek a házon belüli lopások elsőre nem hangzanak túl jól, de egy összességében arányos és csinos külsejű kompakt szedán lehet a végeredmény. A lenti videón mozgás közben is látható a már a Nürburgingen köröző 1-es.
Az alapváltozatok élsókerékhajtást kapnak, de összkerékhajtás is rendelhető lesz majd az erősebb motorokkal. Váltók közül a hatos kézi az alap, a nyolcfokozatú automata rendelhető, vagy változattól függően széria lehet. A beltér az 1-esét idézi formailag, de a szedán utasai több hátsó lábteret kapnak és egy nagyobb, de nem praktikusabb csomagtartót. Az autó szériaváltozata a legfrissebb hírek szerint már idén, az év második felében bemutatkozhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?