Az eredetinél puhább kell legyen az új Defender

Kulturáltabb lesz a Land Rover Defender utódja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A mai elvárások miatt nem érdemes már olyan kőkemény terepjárókat építeni, mint amilyen a Land Rover Defender. A vásárlók azt várják el, hogy a leszármazott sokkal kifinomultabb legyen, a gyáriak meg az eladások növekedését.


Már alig egy éve van hátra a piacon a modern klasszikusként számon tartott Land Rover Defendernek. Az autó eredetije Land Rover Series néven 1948-ban mutatkozott be. A legkomolyabb evolúciós fejlődésen 1990-ben ment át, akkor nevezték el Defendernek, de ez is majdnem negyedszázada volt.
Hirdetés


A piac elvárásaihoz igazodva a cég valamelyest puhítani fog az állandó összkerékhajtású offroad klasszikuson. A Land Rover dizájnvezetője egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a Defendert sosem a kinézete adta el. Ez az állítás addig igaz, amíg az autót vásárló farmerekre és erdészekre gondolunk, akiknek elengedhetetlen a terepképesség, a többi jellemző kevésbé számít. Ha azonban a világ nagyvárosaiban élő fanatikusokra, akik csak egy-egy típustalálkozó alkalmával sarazzák be stílusikon autójukat, akkor nem feltétlenül helytálló a megállapítás. A Land Rover további élete szempontjából elengedhetetlen fontosságú, hogy ebből az autóból is minél többet tudjanak eladni, ezért nem csak az úttalan utakon járókat kell kiszolgálják, hanem azokat is, akik városban és autópályán is használják terepjárójukat. Ettől függetlenül biztos nem csinálnak SUV-ot a Defenderből. Az utód kifinomultabb lesz, kezesebb és talán veszít szögletességéből, de biztos megmarad megbízható terepesnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?